Συνεχίζει τις εξετάσεις η ΥΚΑΝ για τα 16 κιλά κάνναβης

Η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) συνεχίζει τις εξετάσεις σε σχέση με τον εντοπισμό των 16 κιλών και 468 γραμμαρίων κάνναβης στις αποσκευές 56χρονου Ελλαδίτη, με στόχο τον εντοπισμό των παραληπτών στην Κύπρο, αλλά και των ατόμων που έδωσαν εντολή στον ύποπτο για τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου ΥΚΑΝ Αρχηγείου

Στέλιος Σεργίδης είπε πως ο 56χρονος που συνελήφθη χθες στο Αεροδρόμιο της Πάφου, τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα 8ημερης προσωποκράτησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σεργίδης, μετά από πληροφορία που κατείχε η ΥΚΑΝ ότι συγκεκριμένο άτομο θα εισήγαγε ναρκωτικά στην Κύπρο, μέλη της Υπηρεσίας άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του υπόπτου, σημειώνοντας πως, αφού ο ύποπτος εντοπίστηκε σε χθεσινή πτήση προερχόμενη από τη Θεσσαλονίκη, τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση στον, χώρο των αφίξεων του Αεροδρομίου Πάφου.

“Ο ύποπτος”, ανέφερε, “υποδείχθηκε στις τελωνειακές Αρχές, οι οποίες προχώρησαν στον έλεγχο τόσο του ιδίου όσο και της ταξιδιωτικής του αποσκευής”.

Συνέχισε λέγοντας πως κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Ελλαδίτη 56 χρονών, στην αποσκευή του οποίου εντοπίστηκαν 15 συσκευασίες περιτυλιγμένες με μαύρο υλικό μέσα σε άσπρο σεντόνι, οι οποίες περιείχαν ποσότητα κάνναβης μεικτού βάρους 16 κιλών και 468 γραμμαρίων.

Σημείωσε, τέλος, ότι ο ύποπτος δεν συνεργάζεται και ανακρινόμενος προφορικά, ανέφερε ότι η ταξιδιωτική αποσκευή του δόθηκε, με σκοπό να τη μεταφέρει στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα