Συνεχίζει τις διαρροές η ομάδα αντιεξουσιαστών "|Ρουβίκωνας"

Ένα νέο απόρρητο έγγραφο για τα μέτρα ασφαλείας στην τουρκική πρεσβείας, το οποίο φαίνεται να έχει αποσταλεί από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας προς τα ενδιαφερόμενα τμήματα στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο υπουργείο Εσωτερικών και σε μια σειρά από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις, ανάρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα «Ρουβίκωνας».

Αυτό το έγγραφο φέρει ημερομηνία 26 Ιουλίου 2016 και αναφέρεται γενικά στην ανάγκη λήψης μέτρων μετά την επίθεση με μπογιές από την ομάδα των αντιεξουσιαστών του «Ρουβίκωνα» στο κτίριο της πρεσβείας της Τουρκίας αλλά τουλάχιστον στην εκδοχή

του εγγράφου που αναρτήθηκε δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα.

Στην ίδια ανάρτηση η οργάνωση κάνει εκτενή αναφορά στις εξελίξεις στη δίκη του στελέχους της που συνελήφθη για συμμετοχή στην επίθεση κατά της τουρκικής πρεσβείας αλλά και για τις οπές από σφαίρες που βρέθηκαν στο κτίριο της πρεσβείας του Μεξικού στο Κολωνάκι. Όσον αφορά στη δίκη, η οποία αναβλήθηκε, η οργάνωση αναφέρει ότι «αφού διαβάστηκαν τα `αναγνωστέα έγγραφα`, κατέθεσε ο μάρτυρας κατηγορίας (που υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις). Έπειτα, `απολογήθηκε` ο σύντροφος και παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο οι περιβόητες φωτογραφίες του βίντεο όπου υποτίθεται ότι αναγνωρίστηκε ο σύντροφος από δύο αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας”.

Η οργάνωση αναφέρει, επίσης, ότι “δικαστήριο κάποια στιγμή διέκοψε και όταν επέστρεψε, η πρόεδρος αναφώνησε την πρόταση που θα μείνει στην ιστορία των Τριμελών Πλημμελειοδικείων: Το δικαστήριο αναβάλλει λόγω έλλειψης των αποδεικτικών στοιχείων”.

Η ομάδα «Ρουβίκωνας» υπογραμμίζει ότι είναι απολύτως αναμενόμενη η προσπάθεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών να καταδικάσουν το συλληφθέν μέλος τους έστω και αν δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και κάνει αναφορά στις «άνωθεν αλυσιδωτές αντιδράσεις» που υπάρχουν, αρχής γενομένης από αυτές της τουρκικής πρεσβείας προς την κυβέρνηση κ.ο.κ.

Στη συνέχεια αναφέρεται η ανάρτηση στον εντοπισμό οπών από όπλο στο κτίριο όπου φιλοξενείται η πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι στο κέντρο της Αθήνας κατηγορώντας τα ΜΜΕ για παραλήρημα καθώς έσπευσαν να συνδέσουν έμμεσα, χωρίς κανένα στοιχείο, τον «Ρουβίκωνα» με τα σημάδια από σφαίρες που εντοπίστηκαν. Εκτιμάται από την Ομάδα, ότι είναι η συνέχεια μιας στρατηγικής που έχει, ήδη, τεθεί σε εφαρμογή εδώ και καιρό καθώς έχει γίνει προσπάθεια να συνδεθεί ο «Ρουβίκωνας» τόσο με την παρουσία ένοπλης ομάδας στα Εξάρχεια ως «ομάδας περιφρούρησης» στις 10 Μαρτίου όσο και με τη δολοφονία Σύρου εμπόρου ναρκωτικών στην ίδια περιοχή.

Η ανακοίνωση καταλήγει “συνεργοί εγκληματιών και τρομοκρατών είναι οι υπάλληλοι των Πρεσβειών, όπως του Μεξικού και για αυτό καλά θα κάνουν να φυλάγονται».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα