Σύνδεσμος Αγοράς Ηλεκτρισμού: H Πολιτεία «στραγγαλίζει» τον ανταγωνισμό

Η Πολιτεία, προωθεί άλλα 600 Mega Watt ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ΑΗΚ, «στραγγαλίζοντας έτσι τον ανταγωνισμό», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Αγοράς Ηλεκτρισμού με αφορμή το Φωτοβολταϊκό Πάρκο που εγκαινίασε στο Ακρωτήρι η ΑΕΚ, δυναμικότητας 12MW.

Ο σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως η ΑΗΚ έχει ήδη στο μείγμα της πέραν

των 520MW έργων ΑΠΕ Ενέργειας, όλων των τεχνολογιών (αιολικά, φωτοβολταϊκά και βιομάζα), γεγονός που την καθιστά τον πρώτο οργανισμό ενέργειας με τον μεγαλύτερο όγκο έργων ΑΠΕ προς εκμετάλλευση.

Σημειώνει ως αξιοσημείωτο ότι μετά από απόφαση της ΡΑΕΚ τον Μάιο 2023, η ΑΗΚ αγοράζει ενέργεια από τα έργα ΑΠΕ των 520+MW σε τιμή των 11σεντ και την ίδια ώρα πουλά την ενέργεια αυτή στους καταναλωτές στα 24σεντ, υποστηρίζοντας ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ΑΗΚ κατάθεσε πρόσφατα στην ΡΑΕΚ νέο αίτημα για έγκριση αυξημένων δαπανών για το έτος 2024, οι οποίες όταν συνυπολογιστούν για τον καθορισμό νέων διατιμήσεων «θεωρείται βέβαιο ότι θα επιφέρουν αυξήσεις στις χρεώσεις σε μεγαλύτερο ποσοστό από το προαναφερθέν».

«Και όμως η πολιτεία προωθεί άλλα 600MW ΑΠΕ για την ΑΗΚ, στραγγαλίζοντας έτσι τον ανταγωνισμό, επειδή τα 520+MW ΑΠΕ που ήδη εκμεταλλεύεται η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού δεν είναι αρκετά», αναφέρεται. «Την ίδια ώρα η πολιτεία και η δεσπόζουσα ΑΗΚ προσπαθούν να πείσουν τους καταναλωτές ότι το υψηλός κόστος που επωμίζονται τα τελευταία 70 χρόνια είναι λόγω των Ιδιωτών Προμηθευτών και Παραγωγών που δραστηριοποιήθηκαν στην Αγορά Ηλεκτρισμού μόλις από το 2021», καταλήγει ο Σύνδεσμος.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα