Υπό πίεση για παραίτηση η Επίτροπος Νομοθεσίας λόγω αλκοτέστ

Πιέσεις για να υποβάλει την παραίτηση της δέχεται η Επίτροπος Νομοθεσίας, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε μεταξύ Αστυνομίας και Επιτρόπου Νομοθεσίας, προκειμένου η δεύτερη να δώσει δεύτερο δείγμα για άλκοτεστ.

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ζητά την παραίτηση της Επιτρόπου, ενώ η ΔΗΠΑ ζητά να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου πρέπει. Από την άλλη το ΑΚΕΛ ζητά ενημέρωση από τον Αρχηγό.

Για λόγους ευθιξίας η Επίτροπος νομοθεσίας πρέπει άμεσα να παραιτηθεί

Στην ανακοίνωση

τους το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών αναφέρουν ότι «για λόγους ευθιξίας η Επίτροπος νομοθεσίας πρέπει άμεσα να παραιτηθεί».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Οι πληροφορίες ότι συγκεκριμένη κρατική αξιωματούχος, πρώην ανώτερος αξιωματούχος στην Νομική Υπηρεσία αρνήθηκε το επαναληπτικό αλκοτέστ αφού στο πρώτο τεστ εντοπίστηκε θετική επιβεβαιώνονται από την Επίτροπο νομοθεσίας με την ίδια να ισχυρίζεται πως τα γεγονότα δεν αληθεύουν και απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Αν ήμασταν σε μια κανονική χώρα που σέβεται τις νομοθεσίες και προασπίζεται την έννοια του κράτους δικαίου η παραίτηση της Επιτρόπου νομοθεσίας κας. Λουΐζας Χριστοδουλίδου Ζαννέτου θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, τουλάχιστον για λόγους ευθιξίας, αφού αποτελεί ποινικό αδίκημα να οδηγεί πολίτης της Δημοκρατίας πόσο μάλλον αξιωματούχος, υπό την επήρεια αλκοόλης. Ισχύει βέβαια το δικαίωμα της αμφιβολίας αφού δεν υπάρχει καταδίκη, αλλά το θέμα είναι κυρίως ηθικό και όχι νομικό.

Η Επίτροπος Νομοθεσίας, δεν είναι «ένας οποιοσδήποτε πολίτης» που μπορεί να υποπέσει σε μια τροχαία παράβαση ή να διαπράξει μια πράξη που ενδεχομένως να αποδειχθεί ποινικό αδίκημα. Δεν έχει ούτε τα προνόμια, ούτε τις εξουσίες του «οποιουδήποτε πολίτη».

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι η τελευταία ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θέμα εκπέμπει οσμή συγκάλυψης του σκανδάλου.
Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πιστεύουμε ακράδαντα, πως αξιωματούχοι που δεν σέβονται τους νόμους του κράτους δεν μπορούν να υπηρετούν το κράτος. Αναμένουμε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να τοποθετηθεί για την υπόθεση και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για παύση της Επιτρόπου.

ΔΗΠΑ: Να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου πρέπει

Η Δημοκρατική Παράταξη με ανακοίνωση ζητά να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου πρέπει.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σε σχέση με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, που αφορούν στην  Επίτροπο Νομοθεσίας κα. Λουΐζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου, η οποία εντοπίστηκε θετική σε τεστ αλκοόλης, η ΔΗΠΑ ζητά όπως, στα πλαίσια της ισονομίας, η πιο πάνω περίπτωση εξιχνιαστεί μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου πρέπει.

Η υπόθεση αυτή έχει μια επιπρόσθετη ιδιαιτερότητά, καθώς αφορά στην αρμόδια Επίτροπο Εποπτείας των νομοθεσιών του Κράτους.
Γι’ αυτό και η κοινωνία εύλογα αναμένει απαντήσεις, καθώς πέραν από τη νομική της διάσταση, έχει και μια ισχυρή και σημαντική από πολλές απόψεις ηθική πτυχή, που δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγο να παραγνωρίζεται.

ΑΚΕΛ: Ζητά ενημέρωση από τον Αρχηγό για την αξιωματούχο που οδηγούσε μεθυσμένη

O Άριστος Δαμιανού, Επικεφαλής του Τομέα Δικαιοσύνης του ΑΚΕΛ, βουλευτής, απέστειλε χθες επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας Κύπρου κ. Στυλιανό Παπαθεοδώρου σχετικά με τις πληροφορίες που φέρουν κρατικό αξιωματούχο να οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης και/ή να αρνήθηκε τον δέοντα αστυνομικό έλεγχο.

Παρατίθεται η επιστολή του ΑΚΕΛ

«Έχουν περιέλθει σε γνώση μας πληροφορίες που φέρουν κρατικό αξιωματούχο να οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης και/ή να αρνήθηκε τον δέοντα αστυνομικό έλεγχο.

Επειδή αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην ίση μεταχείριση των πολιτών και επειδή –ακριβώς- η ισονομία αποτελεί βασική αρχή και αξία του κράτους δικαίου, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε κατά πόσο το συμβάν είναι αληθές και -αν ναι- πώς έχει ενεργήσει η Αστυνομία».

Διαβάστε επίσης:

Ειρήνη:Ευχαριστίες στην Επ.Νομοθεσίας-Έδειξε δρόμο διαφυγής από άλκοτεστ

Αστυνομία: «Παρεξήγηση» η άρνηση της Επ. Νομοθεσίας για άλκοτεστ (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα