Σύνδ. Υπεραγορών: Όχι στο άνοιγμα καταστημάτων της Κυριακής

Ανθρώπινα ωράρια λειτουργίας ζητούν ιδιοκτήτες υπεραγορών και καταστημάτων λιανικής τροφίμων, που δηλώνουν κάθετα αντίθετοι στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σε ανακοίνωση, η Συντονιστική Επιτροπή του Συνδέσμου Υπεραγορών αναφέρει ότι “η προτεινόμενη πολιτική στοχεύει στο να πλήξει περαιτέρω τη μεσαία τάξη και στο κλείσιμο των μικρομεσαίων και οικογενειακών επιχειρήσεων προς όφελος των μεγάλων καταστημάτων και πολυκαταστημάτων, τα οποία στην πλειοψηφία τους, είναι ξένων συμφερόντων”.

Επίσης, αναφέρει ότι “δεν μας εκφράζουν και μας

βρίσκουν εντελώς αντίθετους” οι ενέργειες του «Συνδέσμου Υπεραγορών» και του «Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κίνηση αντιπροσωπεύει 1890 κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις “οι οποίες αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα του κυπριακού λιανικού εμπορίου τροφίμων και δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το Σύνδεσμο Υπεραγορών, το Σύνδεσμο Λιανικού Εμπορίου, το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ”.

“Διερωτόμαστε πόσες και ποιες εμπορικές οντότητες εκπροσωπεί ο «Σύνδεσμος Υπεραγορών» και ο νεοσυσταθείς «Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου» οι οποίοι τάσσονται υπέρ της προτάσεως” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Καλούμε την Κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να σεβαστούν όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις και να λάβουν ουσιαστικά μέτρα ούτως ώστε να μη συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο το μερίδιο αγοράς στις επιχειρήσεις αυτές, γεγονός το οποίο θα πλήξει αλυσιδωτά όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο” αναφέρεται.

Στην κίνηση συμμετέχουν: Υπεραγορά Αθηαινίτης, υπεραγορές Mas, υπεραγορές Savemore, Olympic Supermarkets, υπεραγορά Κολιάς, Plus Discount Markets, Romensit Enterprises, φρουταρία Ιθάκη, Complex Target Ltd-Kouros Discount Stores, υπεραγορά Γεώργιος Ανδρέου, Andros Market, E&S Πέρα Χωριού Νήσου, Υπεραγορές Καρσεράς.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα