Συνάντηση Υπουργού Παιδείας με την Επίτροπο Ισότητας Φύλων

Στην ενίσχυση της περαιτέρω συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, προσβλέπει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την εξάλειψη των στερεοτύπων και των κοινωνικών προκαταλήψεων, ο Υπουργός Παιδείας είχε χθες, στο γραφείο του, συνάντηση με την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων και Πρόεδρο του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (ΕΜΔΓ) Ιωσηφίνα Αντωνίου, τη συντονίστρια της

Επιτροπής ΕΜΔΓ, βουλευτή Σκεύη Κουκουμά και την Ρούλα Μαυρονικόλα υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης.

Στη συνάντηση υπεβλήθη υπόμνημα προς τον Υπουργό Παιδείας με εισηγήσεις, που στόχο έχουν την αναβάθμιση και επέκταση των προγραμμάτων επιμόρφωσης αλλά και την ένταξη της διάστασης του φύλου στα νέα αναλυτικά προγράμματα των σχολείων.

Έγινε, επίσης, εισήγηση για διεξαγωγή διαγωνισμού συγγραφής δοκιμίου ανάμεσα στους μαθητές της Α’ Λυκείου με θέμα: «Η Μαρία ονειρεύεται να γίνει μηχανολόγος /Ο Γιάννης ονειρεύεται να γίνει νηπιαγωγός: τα στερεότυπα φύλου και η επιλογή σπουδών».

Ο κ. Καδής διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα προχωρήσει στην ενίσχυση των επιμορφωτικών προγραμμάτων και ότι βλέπει θετικά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα