Συνάντηση συντεχνιών ΑΗΚ με Αναστασιάδη

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Ενέργειας θα έχουν στις 9.30 το πρωί οι τέσσερις συντεχνίες της ΑΗΚ, παρουσία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Οι συντεχνίες ανέστειλαν, σε ένδειξη καλής θέλησης, τα απεργιακά μέτρα της προηγούμενης εβδομάδας, ενόψει της σημερινής συνάντησης.

Οι συντεχνίες ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ, , θέτουν θέμα για τις λειτουργικές αλλαγές, το ζήτημα του Διαχειριστή, την πλήρη

στελέχωση και δημιουργία νέων θέσεων και την άρση των αποκοπών σε μισθούς και συντάξεις, που επιβλήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2011 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Παράλληλα καταγγέλλουν μεθοδεύσεις του Υπουργείου Ενέργειας για αποδόμηση της ΑΗΚ, που την καθιστούν λειτουργικά αναποτελεσματική θέτοντας σε κίνδυνο, τόσο την ασφάλεια του προσωπικού, όσο και των εγκαταστάσεων, υπό το πρόσχημα της δημιουργίας του νέου μοντέλου Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι αντιδράσεις των ιδιωτών παραγωγών, που προειδοποιούν, με επιστολή, την κυβέρνηση ότι σε περίπτωση αλλαγής των ρυθμίσεων για ανεξαρτητοποίηση του ΔΣΜ, θα προσφύγουν και στη Δικαιοσύνη και στην Ε.Ε.

Ανάλογες επιστολές έχουν στείλει προς την κυβέρνηση και άλλες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ηλεκτρισμού και αναμένουν το άνοιγμα της ανταγωνιστικής αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα