Συνάντηση Σταύρου Θεοδωράκη με δημάρχους κατεχομένων

Με τους Δημάρχους των κατεχομένων Μόρφου, κ. Χ.Πίττα, Κυθρέας, Δρα Π. Καρεκλά, Καραβά, κ. Ι. Παπαιωάννου και Ακανθούς, κ. Σ. Σαββίδη συναντήθηκε στα γραφεία του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Πρέσβης επί Τιμή Γιώργος Κακλίκης, επικεφαλής του τομέα εξωτερικής πολιτικής του Κινήματος.

Οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στη σημερινή κατάσταση των κατεχομένων και στην καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου σε αυτά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο Σταύρος Θεοδωράκης για την πολιτιστική αυτή καταστροφή και ζήτησε από

τους συνομιλητές του εκτενή ενημέρωση για το θέμα.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν επίσης θέματα ευρύτερης σημασίας όπως η δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της Μεγαλονήσου με την αθρόα εισαγωγή εποίκων από την Τουρκία και με ό,τι αυτή συνεπάγεται, η όπως φημολογείται, “επικείμενη” λύση του κυπριακού, η σημασία και συμβολή της Κύπρου στην ασφάλεια της ανατολικής Μεσογείου και η ενεργειακή συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τα γειτονικά της κράτη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, που για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες πραγματοποιεί συνάντηση με δημάρχους των κατεχομένων, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη λεπτομερή ενημέρωση που είχε από τους συνομιλητές του, οι οποίοι τον κάλεσαν να επισκεφθεί ξανά το μαρτυρικό νησί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα