Παράταση Υπ.Εργασίας προς χαμηλοσυνταξιούχους

Παράταση μέχρι τις 8 Ιουνίου δίδει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στους χαμηλοσυνταξιούχους που θα προβούν σε παραστάσεις σχετικά με αποκοπές που αφορούν υπερπληρωμές του επιδόματος για το 2015 μετά τον έλεγχο των φορολογικών τους δηλώσεων και εισόδημα από τόκους καταθέσεων.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Ανδρέας Ασσιώτης, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου της Υπουργού, ξεκαθάρισε ότι έχει αποσταλεί συγκεκριμένη επιστολή η οποία ενημερώνει όσους το ποσό που έλαβαν πέρυσι ως επίδομα

ήταν περισσότερο από εκείνο που δικαιούνταν στην πραγματικότητα, ότι λόγω του εντοπισμού τόκων από καταθέσεις του δικαιούχου που δεν δήλωσε ως όφειλε ή είχε δηλώσει χαμηλότερο ποσό τόκων για το 2015, το εισόδημά του είναι μεγαλύτερο και εμπίπτει σε διαφορετική εισοδηματική κατηγορία, από εκείνη που υπολογίστηκε το επίδομα που έπαιρνε πέρυσι.

Δεν πρόκειται όπως ξεκαθάρισε για αποκοπή του επιδόματος.

Η προθεσμία που δίδεται στην επιστολή για την υποβολή οποιωνδήποτε παραστάσεων από τους λήπτες όσον αφορά τους τόκους, ανέφερε ο κ. Ασσιώτης, είναι 30 ημέρες από την ημέρα αποστολής. Αναγνωρίζοντας όμως ότι σε αρκετούς η επιστολή έφθασε μέσω ταχυδρομείου προς το τέλος της διορίας αυτής, ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε ότι η περίοδος αυτή παρατείνεται για ακόμα 30 ημέρες. Οι επηρεαζόμενοι μπορούν να στείλουν οποιεσδήποτε παραστάσεις μέχρι τις 8 Ιουνίου 2016, σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα πρόσωπα που αφορά αυτή η κατάσταση, είπε ότι είναι 8.500 άτομα

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα