Συνάντηση Νικόλα - Πλατφόρμας Πολιτών για Προεδρικές

Συνάντηση ανάμεσα στον Νικόλα Παπαδόπουλο και την Πλατφόρμα Πολιτών «κλείδωσε» για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα για τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, με φόντο τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με πηγές, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών και η στήριξη του Προέδρου του ΔΗΚΟ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Επιπλέον, θα συζητηθεί η ενεργός εμπλοκή της Πλατφόρμας στο

πρόγραμμα της υποψηφιότητας, προκειμένου αυτό να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσει να γίνει εφικτή η συμπόρευση των δύο πλευρών.

Ερωτηθείσες κατά πόσο είναι εφικτό να βρεθεί κοινό έδαφος, δεδομένης της απόστασης που υπάρχει ανάμεσα σε βασικά μέλη της πλατφόρμας και στις βασικές θέσεις του ΔΗΚΟ αναφορικά με το μοντέλο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, οι ίδιες πηγές απαντούν ότι τις δυο πλευρές δεν χωρίζει κανένα χάσμα.

Όπως τονίζουν από πλευράς ΔΗΚΟ, μετά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις «επικίνδυνες υποχωρήσεις Αναστασιάδη» και την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Crans-Montana, υπάρχει όντως κοινό έδαφος για συνεργασία.

«Συμφωνούμε σε κάποιες πολύ βασικές αρχές, όπως λύση του Κυπριακού με μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα, χωρίς δικαίωμα βέτο και, ασφαλώς, χωρίς εκ περιτροπής Προεδρία», επισημαίνουν.

Κι άλλα θέματα πέραν του Κυπριακού βάζει η Πλατφόρμα

Εν τω μεταξύ, από πλευράς Πλατφόρμας Πολιτών, η απόφαση για συνάντηση με τον Νικόλα Παπαδόπουλο υπήρξε ομόφωνη, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται, αντιπροσωπεία της Πλατφόρμας θα παραδώσει στον υποψήφιο Πρόεδρο σειρά προτάσεων, θα λάβει τις απαντήσεις και τα σχόλιά του κι έπειτα η ιδρυτική συνέλευση, η οποία απαριθμεί πέραν των 200 μελών, θα πρέπει να εγκρίνει τη συνεργασία.

Πηγές εντός της Πλατφόρμας, αναφέρουν στο SigmaLive ότι η συνεργασία θα προχωρήσει μόνο εφόσον η ιδρυτική συνέλευση δώσει έγκριση με «σεβαστή» πλειοψηφία και όχι οριακή, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το σενάριο αυτό είναι το πιο πιθανό, αν και μάλλον δεν αναμένεται ομοφωνία, λόγω του θέματος της ΔΔΟ.

«Όμως δεν είναι μόνο το θέμα της ομοσπονδίας, αλλά εξίσου σημαντικά για εμάς είναι τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής, της φορολογικής μεταρρύθμισης, της στήριξης των ορεινών περιοχών και κοινοτήτων, της ενίσχυσης του προϋπολογισμού στην Υγεία για τη σωστή εφαρμογή του ΓΕΣΥ, αλλά και της Παιδείας, στην οποία έχουμε ετοιμάσει πολύ ανατρεπτικές προτάσεις», τονίζουν, προσθέτοντας ότι εξίσου σημαντικά με όλα αυτά αλλά και με το Κυπριακό, είναι το τι θα γίνει με τους κουρεμένους κατόχους αξιογράφων και τον κατώτατο μισθό.

Τέλος στους ψιθύρους βάζει ο Μάκης Κεραυνός

Εν τω μεταξύ, με γραπτή ανακοίνωσή του, ο πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου Μάκης Κεραυνός βάζει τέλος στους ψιθύρους που θέλουν τον ίδιο να διεκδικεί τον προεδρικό θώκο.

Όπως αναφέρει, ο ίδιος δεν έχει πάρει τέτοια απόφαση, παρά τις προτροπές και ενθαρρύνσεις από πολλούς φίλους.
«Σχετικά με τις αναφορές για πιθανή στήριξη μου από κόμματα, διαβεβαιώνω ότι δεν είχα καμιά πρόταση υποψηφιότητας από κόμμα. Οι επαφές μου με την κομματική ζωή του τόπου, παραμένουν ως οι καθημερινές συζητήσεις με πολιτικούς και κομματικούς φίλους από όλους τους κομματικούς χώρους. Υπενθυμίζω ότι είμαι στέλεχος του ΔΗΚΟ και ήδη το κόμμα μου έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Προέδρου του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος διατηρεί άριστες σχέσεις και πολύ στενή επαφή με όλους τους υπουργούς της Κυβέρνησης του Τάσσου Παπαδόπουλου, οι οποίοι στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

«Ο Μάκης Κεραυνός είναι ένας εκ των οποίων γνώριζε για το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας Νικόλα, πριν αυτή εξαγγελθεί και ήταν πολύ θετικός», αναφέρουν.

Τέλος, σημειώνουν ότι ο κ. Κεραυνός δεν θα είναι παρών στην αντικατοχική συγκέντρωση της Πέμπτης, εκτιμώντας ότι η ανακοίνωσή του έγινε σήμερα για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παρερμηνείας της απουσίας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα