Φωτίου: Αγώνας για εξακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων

Την αποφασιστικότητα της δικής μας πλευράς να συνεχίσει τον δύσκολο αγώνα της εξακρίβωσης της τύχης όλων των αγνοουμένων, μέχρι και του τελευταίου, εξέφρασε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου.

Σε ομιλία του στην κηδεία του πεσόντος κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και μέχρι σήμερα αγνοούμενου Συνταγματάρχη (ΠΖ) Βασίλειου Παπαλάμπρου της ΕΛΔΥΚ, ο κ. Φωτίου υποσχέθηκε τη συνέχιση

του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

«Διαβεβαιώνουμε ότι, παρά τα προβλήματα από την άτεγκτη στάση της κατοχικής δύναμης, είμαστε αποφασισμένοι και θα συνεχίσουμε τον δύσκολο, μα συνάμα ιερό αγώνα και θα αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη διακρίβωση και της τελευταίας περίπτωσης αγνοουμένου μας. Το οφείλουμε αυτό ιδιαίτερα στους συγγενείς, πολλοί από τους οποίους δυστυχώς έχουν ήδη φύγει από τη ζωή με αναπάντητα τα ερωτήματα για την τύχη των αγαπημένων τους», είπε.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε στη συνέχεια πως στον δύσκολο δρόμο της, η Κύπρος έχει δίπλα της την Ελλάδα και ολόκληρο το έθνος. «Μέσα από κοινή συστράτευση και ενότητα», συνέχισε, «να αντιμετωπίσουμε τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της Τουρκίας και να οδηγήσουμε τον τόπο μας μπροστά. Να παραδώσουμε στις νεότερες γενιές μια ελεύθερη και επανενωμένη πατρίδα, ειρηνική και ευημερούσα. Μία πατρίδα όπως την οραματίστηκαν όσοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία αυτού του τόπου», πρόσθεσε.

Ο κ. Φωτίου είπε πως «υποκλινόμαστε ιδιαίτερα στα παλληκάρια της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου που έγραψαν μοναδικές σελίδες ηρωισμού και δόξας, δίδοντας, στις Κυπριακές Θερμοπύλες όπου ετάχθησαν, επικές μάχες κατά των υπέρτερων δυνάμεων του εχθρού.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στις θυγατέρες του Συνταγματάρχη Βασιλείου Παπαλάμπρου, την Αθηνά και την Ιωάννα, εξέφρασε τον απεριόριστο θαυμασμό του για την απόφασή τους να ταφούν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας τα οστά του ήρωα πατέρα τους.

«Είναι μια απόφαση που υπερβαίνει ακόμα και τη ρήση του Θουκυδίδη «Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος», γιατί μαζί είναι και το μήνυμα που διάπλατα εκπέμπεται για την κοινή ιστορία, τις ρίζες, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας: Η Κύπρος ίδιο αίμα, όμοια ψυχή, ρίζα της Ρωμιοσύνης», είπε ο Φώτης Φωτίου.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα