Συνάντηση ΚΟΑ-ΚΟΚ

Πενταετές πλάνο με σκοπό την ανάπτυξη του Κύπριου καλαθοσφαιριστή.

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με τους και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Από την πλευρά της ΚΟΚ στην συνάντηση βρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Λούης Δημητρίου και ο Γενικός Διευθυντής κ. Άθως Αντωνίου, ενώ από τον ΚΟΑ παρών ήταν η πρόεδρος του Οργανισμού, κα. Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα.
Από την πλευρά της ΚΟΚ,

αφού τονίστηκε αρχικά το σημαντικό έργο που επιτελεί ο ΚΟΑ και η ηγεσία του Οργανισμού στον Κυπριακό αθλητισμό, παρουσιάστηκε το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, επεξηγώντας ότι σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η βελτίωση του επιπέδου των κυπρίων καλαθοσφαιριστών στα επόμενα χρόνια και κατά συνέπεια των Εθνικών ομάδων. Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα λαμβάνει ασφαλώς υπόψη τόσο την ποιοτική αλλά βέβαια και την ποσοτική ανάπτυξη των αθλητών της καλαθόσφαιρας, ενώ λαμβάνεται ιδιαίτερα σοβαρά υπόψη και η συμμετοχή του κάθε σωματείου σε αυτή την προσπάθεια.

Η Ομοσπονδία θεωρεί πως με την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος, θα υπάρξει σημαντική βελτίωση του αθλήματος στο αναπτυξιακό επίπεδο, ώστε να μπορέσουν μελλοντικά να αναδειχθούν κύπριοι καλαθοσφαιριστές και καλαθοσφαιρίστριες, που θα μπορούν να αντεπεξέλθουν σε υψηλό επίπεδο τόσο στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
Εκ μέρους του ΚΟΑ, η Πρόεδρος κα. Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, ευχαρίστησε την ΚΟΚ για την ενημέρωση και την διαχρονικά στενή συνεργασία και διαβεβαίωσε ότι ο Οργανισμός θα βρίσκεται πάντα σύμμαχος σε τέτοιες σημαντικές προσπάθειες, έχοντας ως κοινό στόχο την ανάπτυξη του αθλητισμού στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα