Συνάντηση Γ.Λιλλήκα με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργος Λιλλήκας είχε σήμερα συνάντηση με τον δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, στο δημαρχείο Λάρνακας.

"Όσοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα σε βάρος του δημοσίου, θα πρέπει η Πολιτεία να μην αρκείται στην καταδίκη τους, αλλά να επιμένει στο να επανακτά τα χρήματα τα οποία οικειοποιήθηκαν μέσω της διαπλοκής και της διαφθοράς", επεσήμανε ο Γιώργος Λιλλήκας.

Γιώργος Λιλλήκας και Αντρέας Βύρας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα προβλήματα του δήμου και τις προοπτικές της Λάρνακας, όπως είναι για παράδειγμα η επέκταση του παραλιακού

μετώπου.

Ο κ.Λιλλήκας χαρακτήρισε ως απαράδεκτη "την επιμονή της κυβέρνησης να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου για απομάκρυνση των δεξαμενών, εκεί που είναι τα διυλιστήρια, κάτι το οποίο θα απελευθέρωνε μια μεγάλη έκταση και θα άλλαζε το πρόσωπο της Λάρνακας, δίνοντας νέες προοπτικές".

Συζήτησαν, επίσης, για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, "η οποία δυστυχώς έχει πλέον σταλώσει, αλλά είναι μια αναγκαιότητα η οποία μετά τις εκλογές θα πρέπει να μπει ξανά στο τραπέζι, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο που θα επιτρέψει στους δήμους μας να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατόν υπηρεσίες στους δημότες, αλλά με το χαμηλότερο δυνατό κόστος", επεσήμανε ο Γιώργος Λιλλήκας.

Συζήτησαν και αντάλλαξαν, επίσης, σύμφωνα με τον Γιώργο Λιλλήκα, απόψεις, για ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως τα ζητήματα σκανδάλων, διαπλοκής, αλλά και τα αποχετευτικά, που είναι μια πονεμένη ιστορία, όπως είπε, η οποία δημιουργεί δικαιολογημένο θυμό ανάμεσα στους πολίτες.

"Άποψη μας είναι ότι σε αυτό το ζήτημα πρέπει να υπάρξει μηδενική ανοχή. Μέσα από τον διάλογο με τους πολίτες, βγαίνει το μήνυμα ότι οι ένοχοι που εμπλέκονται σε σκάνδαλα σε βάρος του δημοσίου, θα πρέπει η Πολιτεία να μην αρκείται στην καταδίκη τους, αλλά να επιμένει στο να επανακτά τα χρήματα τα οποία έχουν οικειοποιηθεί μέσω της διαπλοκής και της διαφθοράς", ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκλογές και "όπως λέμε σε κάθε υποψήφιο, εμείς τους θέλουμε όλους και την επόμενη ημέρα των εκλογών δίπλα μας. Είμαι σίγουρος ότι με τον φίλο Γιώργο, θα το έχουμε αυτό", επεσήμανε.

Ενημέρωσε ότι ζήτησαν τη βοήθεια σε μια σειρά από θέματα τα οποία έχουν ως προτεραιότητα, με κυριότερο το θέμα της μετακίνησης των δεξαμενών. Πρόκειται για ένα ζήτημα που ζητούμε τη βοήθεια και τη στήριξη όλων, έτσι ώστε επιτέλους να τελειώσει. Συζητήσαμε ακόμη για θέματα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα