Τμ.Αρχαιοτήτων: Τέρμα σε πολιτικούς γάμους στο Κάστρο Πάφου

Τέρμα στην τέλεση πολιτικών γάμων στο Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου, βάζει το Τμήμα Αρχαιοτήτων με απόφασή του για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην επιστολή του Τμήματος Αρχαιοτήτων, ημερομηνίας 4 Σεπτεμβρίου, ενημερώνεται ο Δήμος Πάφου ότι το Τμήμα αποφάσισε να άρει τη “χαλάρωση” αυτή και να εφαρμόσει πλήρως τους σχετικούς κανονισμούς για προστασία των αρχαιοτήτων.

Στη βάση της επιστολής, ο Δήμος Πάφου δεν θα πρέπει από την 1/1/2018 να τελέσει κανένα άλλο πολιτικό γάμο. Η εξέλιξη

αυτή δημιουργεί προβλήματα στον Δήμο Πάφου, ο οποίος αξιοποιώντας την πολιτική του κράτους για αξιοποίηση του γαμήλιου τουρισμού, είχε αξιοποιήσει στο μέγιστο το Μεσαιωνικό Κάστρο, σεβόμενος πάντα το μέρος και την Ιστορία του. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι τον τελευταίο καιρό υπήρχε μια αυξητική τάση για να γίνουν κρατήσεις στο Κάστρο για πολιτικούς γάμους.

Ο Δήμος, ο οποίος δεν προτίθεται να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, καλεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων να επανεξετάσει την απόφαση αυτή, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πλήξει καίρια την τέλεση γαμήλιων τελετών στην Πάφο.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στον αέρα βρίσκονται οι 19 γάμοι για τους οποίους το 2018 έγινε κράτηση, με αποτέλεσμα, αν τελικά η απόφαση αυτή εφαρμοστεί για το συγκεκριμένο θέμα, να πρέπει να γίνει μια προσωρινή χαλάρωση, να εξευρεθεί άλλος χώρος με τη συναίνεση των μελλοντικών νεόνυμφων ή να δοθεί ακόμη και αποζημίωση.

Πηγή pafospress.com

Keywords
Τυχαία Θέματα