Συνάντηση για το Financial Fair Play

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΟΚ συναντήθηκε με τον Β' αντιπρόεδρο της ΚΟΠ κ. Νικ Νικολάου.

Συνάντηση στα γραφεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης έγινε μεταξύ μελών του Δ.Σ. κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους και κ. Κωνσταντίνου Μασόνου, του Γενικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας κ. Άθου Αντωνίου και του Β' Αντιπροέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κ. Νικ Νικολάου.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν το προσχέδιο της εφαρμογής των οικονομικών κριτηρίων στην καλαθόσφαιρα, με

τον κ. Νικολάου να δίνει τις δικές του συμβουλές και εμπειρίες, προς την αντιπροσωπεία της ΚΟΚ.
Το Financial Fair Play ήδη ισχύει για το ποδόσφαιρο, με την ΚΟΠ να κάνει μεγάλες ενέργειες τα τελευταία χρόνια, ώστε τα σωματεία να παραμείνουν οικονομικά νοικοκυρεμένα. Παράλληλα, με οδηγίες της FIBA, έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του και στις διάφορες Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες.

Από την περίοδο 2017-18 θα ισχύσει και στην Καλαθόσφαιρα, ώστε τα σωματεία να μην κινδυνεύσουν μελλοντικά, αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα, και έρχεται να λειτουργήσει υποβοηθητικά προς αυτά.
Για τις επόμενες δύο περιόδους (2015-16 και 2016-17) η Ομοσπονδία θα λειτουργεί συμβουλευτικά προς τα σωματεία, για να εναρμονιστούν με τους νέους κανονισμούς, ώστε να είναι έτοιμα να τα εφαρμόσουν την περίοδο 2017-18.

Ο σκοπός των κριτηρίων που θα εφαρμοστούν από την Ομοσπονδία, είναι για να βοηθηθούν τα σωματεία και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στο μέλλον, τα οποία μπορούν να απειλήσουν ακόμα και την επιβίωση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα