Συνάντηση Επιτρόπου Κρέτσου-Ακιντζί και επίσκεψη σε έργα

Εν μέσω διαμαρτυριών, αλλά και χειροκροτημάτων, η Επίτροπος για Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου μετέβη σήμερα στα κατεχόμενα, για συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και επίσκεψη σε έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ.

Η κ. Κρέτσου μετέβη στο γραφείο της ΕΕ στα κατεχόμενα, όπου ενημερώθηκε για τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ και επισκέφθηκε τους χώρους.

Κατά την περιήγηση της, η κ. Κρέτσου δέχθηκε αποδοκιμασίες από άτομα που είχαν μαζευτεί εκεί, καθώς και χειροκροτήματα από υπαλλήλους του “δήμου” Λευκωσίας στα κατεχόμενα, οι οποίοι της επέδωσαν επιστολή

με τις θέσεις τους.

Η κ. Κρέτσου διαβεβαίωσε ότι “είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε” και υποσχέθηκε να μεταφέρει τα μηνύματά τους στον Πρόεδρο της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς ανέλυσε στην κ. Κρέτσου ο κ. Ακιντζί, σε συνάντηση που έγινε με τη συμμετοχή της λεγόμενης υπουργού εξωτερικών Εμινέ Τσολάκ και του διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί.

Ο κ. Ακιντζί δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι εξέφρασε την αποφασιστικότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση του Κυπριακού, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις των Τουρκοκυπρίων με την ΕΕ θα πρέπει να βελτιωθούν.

Επίσης, αναφέρθηκε στην “άνιση μεταχείριση” του Δήμαρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και του “δήμαρχου” της κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί, και σημείωσε ότι θα ήταν καλύτερα η κ. Κρέτσου να είχε φωτογραφηθεί με τους δύο δημάρχους παρά μόνο με τον κ. Γιωρκάτζη μπροστά από ένα τοίχο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα