Αγνωστος απέσπασε 600 ευρώ μέσω Pay Safe Card

Το ποσό των 600 ευρώ μέσω καρτών Pay Safe Card κατάφερε να αποσπάσει από πρατήριο πετρελαιοειδών στον Πρωταρά, άγνωστος, ο οποίος παρουσιάστηκε ως τεχνικός εταιρείας στην Πάφο, που εκδίδει τις συγκεκριμένες κάρτες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία σήμερα καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από 53χρονο από το Παραλίμνι, μέτοχο εταιρείας, ότι στις 9 Οκτωβρίου άγνωστο πρόσωπο δια ψευδών παραστάσεων απέσπασε το ποσό των 600 ευρώ από το πρατήριο πετρελαιοειδών που διατηρεί η εταιρεία

στον Πρωταρά.

Στο πρατήριο πετρελαιοειδών υπάρχει αδειοδοτημένο σημείο πώλησης καρτών Pay Safe Card, οι οποίες εκδίδονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το λογισμικό και την υποστήριξη για τις Pay Safe Card τα παρέχει εταιρεία από την Πάφο.

Στις 9 Οκτωβρίου γύρω στις 4 το απόγευμα άγνωστο πρόσωπο τηλεφώνησε από άγνωστο αριθμό σε υπάλληλο του πρατηρίου και του παρουσιάστηκε ως τεχνικός της εν λόγω εταιρείας. Το άγνωστο πρόσωπο ανέφερε στην υπάλληλο ότι είχε μιλήσει με τον παραπονούμενο και του αναφέρθηκε κάποιο πρόβλημα σχετικά με την έκδοση των καρτών Pay Safe Card.

To άγνωστο πρόσωπο ζήτησε από την υπάλληλο να εκδώσει μια κάρτα Pay Safe Card των 100 ευρώ. Ο υποτιθέμενος τεχνικός ανέφερε στην υπάλληλο ότι υπήρχε πρόβλημα και της ζήτησε να του αναφέρει τον αριθμό (δεκαεξαψήφιο PIN) της κάρτας για να την ακυρώσει.

Το ίδιο συμβάν έγινε συνολικά έξι φορές και εκδόθηκαν έξι κάρτες Pay Safe Card των 100 ευρώ. Κάθε φορά ο τεχνικός έλεγε ότι είχε ακυρώσει τις κάρτες, αναφέροντας στην υπάλληλο να σημειώσει τον αριθμό της ακυρωτικής πράξης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τις επόμενες μέρες, όταν παραλήφθηκε από το πρατήριο πετρελαιοειδών αναλυτική κατάσταση των συναλλαγών με τις Pay Safe Card, διαπιστώθηκε ότι οι έξι συναλλαγές είχαν χρεωθεί στο λογαριασμό του πρατηρίου.

Η εταιρεία (ODERO) επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν οι έξι κάρτες Pay Safe Card χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία, αφού η κάρτα Pay Safe Card θεωρείται ανώνυμη προπληρωμένη υπηρεσία που χρησιμοποιείται κυρίως στο διαδίκτυο.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα