Συναντήσεις Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στη Ρωσία

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Νεοκλής Συλικιώτης, μαζί με την αντιπροσωπεία της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς που βρίσκεται στην Μόσχα, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, και τον Ivan Melnikov, αντιπρόεδρο της Κρατικής Δούμας και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις όσον αφορά την κατάσταση στην Συρία και την Ουκρανία καθώς και οι κυρώσεις

που επέβαλε η ΕΕ στην Ρωσία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επεμβάσεις και τους πολέμους που έγιναν από τις Ηνωμένες Πολιτείες με την στήριξη των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, με αποτέλεσμα να προκληθεί αστάθεια σε πολλές χώρες, να δημιουργηθούν μαζικά κύματα προσφύγων και να βαθύνει η ανθρωπιστική κρίση, η οποία σε μεγάλο βαθμό επιβαρύνει και την Ευρώπη. Επίσης εκφράστηκε ως κοινή θέση η ανάγκη να ενισχυθεί ο ειρηνικός διάλογος και να υπάρξει συνεργασία για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας όπως εκφράζεται από τις ακραίες ισλαμικές δυνάμεις.

Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος αποδέχτηκε πρόσκληση της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς να επισκεφτεί τις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Μόσχα, οι Ευρωβουλευτές συναντήθηκαν επίσης με μεγάλη πολυμελή αντιπροσωπεία διαφόρων Επιτροπών της Άνω Βουλής υπό τον πρώτο αντιπρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Alexey Mayorov. Κατά τη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να αρθούν οι κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στην Ρωσία, οι οποίες πλήττουν τον ρωσικό λαό αλλά και τους ευρωπαϊκούς λαούς, καθώς και οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην ρωσική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, οι οποίες αποκλείουν οποιαδήποτε δυνατότητα για διάλογο με την ΕΕ.

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης με τον πρόεδρο του διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας Εργατών Ρωσίας, Igor Kovalchum, με τον διευθυντή του τμήματος ανάπτυξης του Ευρωασιατικού Οικονομικού Συμβουλίου, Victor Spasski, καθώς και με αντιπροσωπεία του κοινοβουλευτικού κόμματος «Δίκαιη Ρωσία», υπό τον πρόεδρο του κόμματος Sergej Mironov. Η αντιπροσωπεία των Ευρωβουλευτών επισκέφτηκε επίσης το μνημείο των θυμάτων του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, στο οποίο ο κος Συλικιώτης κατέθεσε στεφάνη εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα