Συναντήσεις Επιτρόπου Εθελοντισμού με Ευρ. Επιτρόπους

Τριήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε στις 7 Νοεμβρίου του 2017 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου του 2017, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιαννάκης Γιαννάκη.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Γιαννάκη είχε σημαντικές επαφές με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Εκπαίδευση, Πολιτισμό, Νεολαία και Αθλητισμό Τιμπόρ Νάβρατσιτς, τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων

Χρήστο Στυλιανίδη και επισκέφθηκε το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρεται, κατά τις συναντήσεις αναγνωρίστηκε από τους Ευρωπαίους Επιτρόπους η ολοκληρωμένη πολιτική που έχει το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στα θέματα της Κοινωνίας των Πολιτών, πολιτική η οποία βασίζεται στους Πυλώνες του Εθελοντισμού, Ενεργού Πολιτότητας και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

«Οι πολιτικές αυτές εμπλουτίζονται και με καινοτόμες δράσεις, όπως είναι η θεσμοθετημένη από το Υπουργικό Συμβούλιο «Η Ημέρα του Πολίτη», στην οποία περιλαμβάνεται η Άτυπη Συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή νέων και οι Άτυπες Δημόσιες Διαβουλεύσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλων αξιωματούχων του Κράτους με τη συμμετοχή πολιτών», σημειώνεται.

Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι, προστίθεται στην ανακοίνωση, «έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εργαλεία που εφαρμόζουμε για τον τομέα αυτό, όπως είναι τα «Σπίτια του Εθελοντή» και η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα «Προσφέρω», καθώς επίσης και οι πολιτικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου με τις οποίες θεσμοθετούνται η Διακήρυξη για τα Δικαιώματα και Ευθύνες του Εθελοντή, Η Χάρτα του Ενεργού Πολίτη και το Έγγραφο πολιτικής της Κοινωνίας των Πολιτών».

Κατά τις συναντήσεις, αποφασίστηκε από κοινού η αξιοποίηση των πολιτικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Τομέα της Κοινωνίας των Πολιτών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ενδυνάμωση της συνεργασίας στην προώθηση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης. Σημαντικό εργαλείο της προώθησης του προγράμματος αυτού, αναφέρεται καταληκτικά, θα είναι και το εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς για ενεργό Πολίτη και Εθελοντισμό, εγχειρίδιο το οποίο με καλές πρακτικές και βιωματικό τρόπο ενισχύει τα παιδιά και τους νέους στο να γίνουν ενεργοί πολίτες και εθελοντές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα