Συμμαχία: Η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX

Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση ασχολείται με τα σκάνδαλα της η Τουρκία ετοιμάζει νέα εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ αναφέρει σε ανακοίνωση της η Συμμαχία Πολιτών.

Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, η Τουρκία έχει εκδόσει νέα NAVTEX με ισχύ μέχρι τις 14 Μαϊου, δηλαδή μέχρι

την επανέναρξη των συνομιλιών.

«Τον Γενάρη προειδοποιούσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η μονομερής του δήλωση με την οποία αποδεχόταν όπως το Φυσικό Αέριο συζητηθεί στις διακοινοτικές συνομιλίες, δεν θα οδηγούσε σε κατευνασμό της Τουρκίας αλλά σε 2η Navtex. Πράγμα που δυστυχώς έγινε 24 ώρες αργότερα. Πριν λίγες ημέρες, προειδοποιήσαμε τον Πρόεδρο ότι η επανέναρξη των συνομιλιών θα γίνει μέσα σε ένα εκβιαστικό κλίμα και ότι δεν υπάρχει καμία απτή απόδειξη ότι η Τουρκία άλλαξε συμπεριφορά», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Συμμαχία.

Λίγες μέρες μετά την επανέναρξη των συνομιλιών, προσθέτεται στην ανακοίνωση, η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες στην ίδια περίπου περιοχή με αυτή που έληξε στις 6 Απριλίου.

«Η Τουρκία κάνει ξεκάθαρο με τον πιο προκλητικό τρόπο πως οι συνομιλίες θα διεξάγονται με τους δικούς της όρους και προϋποθέσεις. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Άιντα ότι δεν θα εκδοθεί νέα Navtex από την Άγκυρα, αποδείχθηκαν ακόμα μια φορά επιταγή χωρίς αντίκρισμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας η Συμμαχία Πολιτών προειδοποιεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι συνθήκες και το πλαίσιο μέσα στο οποίο τροχοδρομούνται οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε μεγάλες περιπέτειες με συνέπειες που ενδεχομένως να μην είναι αναστρέψιμες.

«Είναι καιρός να πάψει ο Πρόεδρος να δίνει πίστη σε διαβεβαιώσεις κενού περιεχομένου και να δει την Τουρκική πολιτική κατάματα. Ένας τρόπος υπάρχει για να ανοίξει ο δρόμος προς τη δίκαιη λύση του Κυπριακού. Να υιοθετήσουμε διεκδικητική στρατηγική που θα καθιστά την κατοχή και τη διχοτόμηση ασύμφορη για την Τουρκία.

Καλούμε τον Πρόεδρο, μετά και την τρίτη τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ, να κάνει δεύτερες σκέψεις προτού να είναι αργά», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα