ΕΥΡΩΚΟ: Να λάμψει η αλήθεια για τα περί δωροδοκίας Ρίκκου

Να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των ισχυρισμών περί δωροδοκίας του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου επιθυμεί ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία του κόμματος, ανέφερε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το πόρισμα Καλλή αλλά και να ερευνηθούν οι καταγγελίες στις οποίες προχώρησε χθες ο κ. Ερωτοκριτου.

«Ως θέμα αρχής τονίζουμε ότι το πόρισμα Καλλή είναι σεβαστό και πρέπει να αξιοποιηθεί», ανέφερε ο κ. Συλλούρης, προσθέτοντας ότι «είναι

πολύ σημαντικό, όμως, να διευκρινιστεί με τον πλέον καθαρό τρόπο πώς τεκμηριώνονται οι ισχυρισμοί περί δωροδοκίας του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα από το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ «πρέπει να διευκρινιστεί πότε, με ποιο τρόπο και τι χρηματικό ποσό φέρεται να πήρε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου όπως κατηγορείται».

Όμως, συνέχισε, «τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η καθυστέρηση στις έρευνες για την καταστροφή της οικονομίας και η ολιγωρία που παρατηρείται στην τεκμηρίωση υποθέσεων για τιμωρία των ενόχων και απονομή δικαιοσύνης».

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι «για μια απλή καταγγελία ενός πολίτη η πολιτεία οφείλει να διεξάγει έρευνα, πολλώ μάλλον όταν η πολιτεία έχει κατηγορίες από το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα». Πρέπει, πρόσθεσε, «οπωσδήποτε τα όσα είπε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου να ερευνηθούν».

«Επιβάλλεται να λάμψει η αλήθεια και (να χυθεί) άπλετο φως σε όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα, και ίσως να πρέπει να ζητηθούν ακόμα περισσότερα από τον κ. Ερωτοκρίτου», είπε.

«Η ανοχή της κοινωνίας έχει τελειώσει», είπε, προσθέτοντας ότι «η εξυγίανση και η κάθαρση δεν μπορεί να περιμένουν άλλο».

Πρέπει, ανέφερε, «να γίνουν τομές, να ερευνηθούν όλες οι καταγγελίες και να εφαρμοστεί αμέσως το πόθεν έσχες με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Κύπρο και το εξωτερικό για όλους τους πολιτικούς, κρατικούς, θεσμικούς και οικονομικούς παράγοντες στον τόπο μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα