Συμφωνία που τρομάζει στο NBA!

Δέος προκαλεί η νέα -καταρχήν- συμφωνία, στην οποία κατέληξαν το ΝΒΑ και η ένωση που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες παίκτες. Μάλιστα, ΜΜΕ σε Γαλλία και Ισπανία, δεν διστάζουν να αναφέρουν ότι η ήπειρός μας αρχίζει να «τρέμει» από τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν

στην αγορά.



Η νέα συμφωνία που θα τεθεί σε ισχύ από το 2017, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών, θα φτάσει στα 22,5 δισ. για τις επόμενες εννέα περιόδους, όπως αναφέρει η γαλλική αθλητική εφημερίδα L' Equipe!

Η προθεσμία για τη συμφωνία έληγε σήμερα, οι δύο πλευρές προχώρησαν σε μια νέα προσωρινή συμφωνία για μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, προκειμένου να δοθεί αρκετός χρόνος για να εξετάσουν το κείμενο και να το ψηφίσουν, προκειμένου η συμφωνία να επικυρωθεί έως τις 13 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με μια οικονομική ανάλυση που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ σήμερα, τα οφέλη των νέων συμβάσεων από την τηλεόραση και τις συμφωνίες χορηγίας έχουν υπερβεί και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, επιτρέποντας το salary cup ανά ομάδα να φτάσει στα 86,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο φόρος πολυτελείας θα αυξηθεί επίσης στα 104,2 εκατ. ευρώ. Το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο προβλέπει 2,4 δισ ευρώ ετησίως μέχρι το 2024 (συνολικά 19,5 δισ), μετά την ανανέωση της συμφωνίας με το ESPN και το TNT. Ομοίως, οι χορηγίες στο ΝΒΑ έχουν αυξηθεί κατά 8,1% σε σύγκριση με το 2015, όταν έφτασαν τα 750 εκατομμύρια ευρώ.

Αλλαγές θα εφαρμοστούν με τον νέο κανονισμό που θα τεθεί σε ισχύ στο τέλος της σεζόν 2016-2017, σχετικά με τις τιμωρίες που θα εφαρμόζονται σε περιπτώσεις βίας και ντόπινγκ. Επίσης, θα επιμηκυνθεί η κανονική διάρκεια κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ θα μειωθεί ο αριθμός των "back to back" (δύο παιχνίδια σε δύο μέρες) και η σειρά των τεσσάρων αγώνων σε πέντε βραδιές.

Οι παίκτες χαιρέτισαν την είδηση της συμφωνίας. «Αυτό δείχνει πως το ΝΒΑ είναι σημαντικό και δημοφιλές και δεν μπορεί να αντέξει μία απεργία. Είναι υπέροχο», είπε ο άσος των Τορόντο Ράπτορς, Μαρκ ΝτεΡοζάν.

Ο Κρις Πολ, πρόεδρος της ένωσης των παικτών, τόνισε: «Νομίζω ότι ο καθένας έχει διαπραγματευθεί με καλή πίστη. Οι ανταλλαγές απόψεων ήταν καλές. Ο καθένας ξέρει πώς το άθλημα μας προχωράει και κανείς δεν ήθελε να το χαλάσει αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα