Συμφωνία αναμένεται στις κατηγοριοποιήσεις στο περιουσιακό

Οι επόμενες συναντήσεις των ηγετών και των διαπραγματευτών θα είναι καθοριστικές για το πώς θα εξελιχθεί η όλη συζήτηση για το περιουσιακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι ηγέτες έχουν σχεδόν συμφωνήσει στις κατηγοριοποιήσεις στο θέμα του περιουσιακού, που είναι μεταξύ 22 και 24 κατηγοριών. Σήμερα αναμένεται να καταλήξουν οι διαπραγματευτές σ' αυτό το θέμα.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι κατηγορίες είναι η αντικειμενική καταγραφή της κατάστασης πραγμάτων, τι περιουσίες υπάρχουν (οι επηρεαζόμενες περιουσίες

– affected properties) και γι` αυτό είναι δύσκολη η συμφωνία με τους Τ/κ. Αυτές μπορεί να είναι περιουσίες Ε/κ, περιουσίες Τ/κ, εκκλησιαστική περιουσία, δημόσιοι δρόμοι, κρατική περιουσία, σχολεία, κ.λπ.

Σήμερα, αναφέρουν οι πληροφορίες, αρχίζει η συζήτηση για τα κριτήρια, τα οποία θα είναι το πλαίσιο στο οποίο θα αποφασίζει η Επιτροπή Περιουσιών. Όταν κάποιος θα κάνει αίτηση στην Επιτροπή, θα υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο (κριτήρια) το οποίο η Επιτροπή θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη όταν θα αποφασίζει. Αυτή, σημείωσαν οι πληροφορίες, είναι η πιο μεγάλη ουσία του περιουσιακού και εξ ου θα πάρει αρκετό καιρό να συζητηθεί και να υπάρξει κατάληξη. Το περιουσιακό επηρεάζει το εδαφικό, τους έποικους, αλλά και την οικονομική πτυχή της λύσης άρα είναι από τα πιο σημαντικά θέματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι επόμενοι τρεις – τέσσερις μήνες θα είναι καθοριστικοί για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αν υπάρχει συμφωνία πάνω στο περιουσιακό, στα κριτήρια, θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη που επηρεάζει τα άλλα τρία κεφάλαια άρα λύνονται αρκετά θέματα, τόνισαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα