Συλλούρης: Η Βουλή είναι δίπλα στους νέους

Η Βουλή θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στο Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου ως συμπαραστάτης στην προσπάθεια υλοποίησης των στόχων του, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του σώματος Δημήτρης Συλλούρης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι οργανώσεις νεολαίας μπορούν να επισκεφθούν το χώρο του κοινοβουλίου, να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του νομοθετικού σώματος.

Σε χαιρετισμό του στην ετήσια γενική συνέλευση του Συμβουλίου

Νεολαίας Κύπρου, τον οποίο διάβασε εκ μέρους του ο Βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννης, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι ο ίδιος θεωρεί «ότι το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου αποτελεί το σημαντικότερο οργανωμένο σύνολο της Κύπρου για τη νεολαία, που απορρέει απευθείας από τη νεολαία».

Πρόκειται, πρόσθεσε, «για ένα χώρο στον οποίο όλοι ανεξαιρέτως οι νέοι της Κύπρου μπορούν να έχουν πρόσβαση και, παραμερίζοντας ιδεολογικές αντιλήψεις ή κομματικές αγκυλώσεις, να συνεργάζονται, για να πετύχουν τον κοινό τους στόχο: τη βελτίωση της θέσης των νέων στην κοινωνία μας και την ανάδειξη της φωνής τους».

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την θέση ότι «κάθε μας δράση πρέπει να στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών και στη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για σας, αλλά και να διευκολύνει την πορεία σας προς την κοινωνική πραγμάτωση και την ανάληψη του κοινωνικού ρόλου που δικαιωματικά σας ανήκει».

Δυστυχώς, σημείωσε, «οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαστε πάντοτε συνεπείς και προσηλωμένοι σε αυτούς τους στόχους. Αυτό γίνεται εύκολα εμφανές, αν για παράδειγμα δει κανείς τα υψηλά ποσοστά της νεανικής ανεργίας που μαστίζουν τη χώρα μας, που είναι κατά πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Λέμε, είπε, «ότι θέλουμε οι νέοι μας να γίνουν ενεργότεροι πολίτες και ταυτόχρονα δεν τους δίνουμε τις ευκαιρίες να το πράξουν».

«Η υψηλή αποχή των νέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές θα έπρεπε να μας έχει προβληματίσει περισσότερο», ανέφερε.

Συμβούλεψε τους νέους «εσείς οι ίδιοι να αδράξετε τις ευκαιρίες που σας παρέχονται. Γιατί υπάρχουν ευκαιρίες, όσο κι αν χρειαζόμαστε ακόμη πολλή δουλειά ως κράτος». Προς αυτό έκανε αναφορά σε διάφορα προγράμματα ευρωπαϊκά και εθνικά που προσφέρουν ευκαιρίες για εθελοντική εργασία, επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση.

Ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε επίσης ότι «η Βουλή των Αντιπροσώπων διατηρεί ανοικτές τις πόρτες της στο κοινό και μπορείτε ως οργανώσεις νεολαίας να επισκεφθείτε το χώρο του κοινοβουλίου, να ξεναγηθείτε και να ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας του νομοθετικού σώματος». Ήδη, είπε, «η Βουλή δέχεται οργανωμένες επισκέψεις από παιδιά και νέους δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, καθώς και από και φοιτητές».

Διαβεβαίωσε του συνέδρους ότι «η Βουλή θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα σας ως συμπαραστάτης στην προσπάθεια υλοποίησης των στόχων σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα