Σύλληψη πρώην υπουργού ενέκρινε η Βουλή της Ρουμανίας

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Ρουμανίας, ενέκρινε με μυστικές ψηφοφορίες αργά χθες το βράδυ, τη σύλληψη της πρώην υπουργού, Έλενας Ουντρέα.

Τα μέλη της Βουλής αποφάσισαν ότι οι εισαγγελείς της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς μπορούν να επεκτείνουν τις έρευνες για την πρώην υπουργό, βουλευτή και πρόεδρο του Κόμματος Λαϊκού

Κινήματος, σε δύο υποθέσεις διαφθοράς και ότι μπορούν ακόμη και να την συλλάβουν.Οι εισαγγελείς ήδη την κάλεσαν για ανάκριση για σήμερα το απόγευμα και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να δώσουν εντολή για την κράτησή της, μεταδίδουν ρουμανικά ΜΜΕ.Η Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε έξι αιτήματα στη Βουλή των Αντιπροσώπων ζητώντας έγκριση για την άσκηση νέων διώξεων και τη σύλληψη της πρώην υπουργού, η οποία κατηγορείται για ανάμειξη στα σκάνδαλα “Microsoft” και “Gala Bute”.Η εισαγγελία ήδη έχει απαγγείλει κατηγορίες εναντίον της πρώην υπουργού για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ψευδείς δηλώσεις εισοδήματος. Η πρώην υπουργός κατηγορείται ότι δεν δήλωσε και απέκρυψε παράνομα χρηματικά ποσά του πρώην συζύγου της, ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο “Microsoft”.Ο πρώην σύζυγός της κατηγορείται ότι έλαβε εννιά εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει ιδιωτική εταιρεία να παρατείνει το συμβόλαιό της για την προμήθεια κρατικών οργανισμών με άδειες της Microsoft.Οι εισαγγελείς διεξάγουν επίσης έρευνα σε βάρος της Έλενας Ουντρέα για την υπόθεση “Gala Bute” που αφορά παράνομη χρηματοδότηση αγώνα πυγμαχίας, που διοργανώθηκε με τη βοήθειά της στη Ρουμανία το 2011.Η Έλενα Ουντρέα, που ήταν τότε υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού θεωρείται ύποπτη για δωροληψία. Το υπουργείο κατέβαλε 2,3 εκ. ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία για να διοργανώσει τον αγώνα με τον Ρουμάνο πρωταθλητή Λουτσιάν Μπούτε. Ο οργανωτής του γκαλά, Ρούντελ Ομπρέγια, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για την ίδια υπόθεση.Η Έλενα Ουντρέα αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος της και δηλώνει ότι είναι “κατασκευασμένες”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα