Συλλήψεις ΠΚ: Διασύνδεση με αγωγές εναντίον Πρύτανη

Στο προσκήνιο έρχεται ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά την έρευνα για περιπτώσεις κυρίως προσφορών και αναθέσεων έργων στο Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο ένας εκ των τριών προσώπων που έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης είναι ο πρωταγωνιστής των δύο αγωγών για το Ωκεανογραφικό Κέντρο.

Στη μία αγωγή κατηγορεί τον Πρύτανη ότι σε συνεδρία του Συμβουλίου του ΠΚ αναφέρθηκε, κατά τον ισχυρισμό του, «συκοφαντικά» στο
πρόσωπό του και το ρόλο του σε ερευνητικά προγράμματα του Ωκεανογραφικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στη δεύτερη αγωγή τον κατηγορεί ότι κατά τον ισχυρισμό του, «παράνομα επιτέθηκε» εναντίον του, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το δεύτερο πρόσωπο για το οποίο σήμερα έχει βγει ένταλμα σύλληψης για το ΤΕΠΑΚ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στις αγωγές κατά του πρύτανη. Το κουβάρι φαίνεται πως είναι πολύ μεγαλύτερο. Καταρχήν, το δεύτερο πρόσωπο που έχει συλληφθεί είναι μάρτυρας κατηγορίας στις παραπάνω αγωγές.

Συνολικά, όμως, υπάρχουν έξι αγωγές κατά του πρύτανη. Οι τρεις έχουν γίνει από δύο πρόσωπα εκ των οποίων το ένα είναι συγγενικό πρόσωπο του δεύτερου προσώπου που έχει εκδοθεί σήμερα ένταλμα σύλληψης.

To ζήτημα έχει και πολιτικές παρεμβάσεις υπερ. των προσώπων που σήμερα έχουν βγει νέα εντάλματα σύλληψης και κατά του πρύτανη με φόντο το Ωκεανογραφικό Κέντρο.

Οι κατηγορίες που διερευνά η αστυνομία για τους συλληφθέντες του ΤΕΠΑΚ είναι οι ακόλουθες:

-Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος
- Συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος
- Δεκασμός Δημόσιου Λειτουργού

- Δόλος και κατάχρηση εμπιστοσύνης από Δημόσιο Λειτουργό
- Αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους από Λειτουργό του Δημοσίου κατά παράβαση των άρθρων 2,3,4 και 5 του περί αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και Λειτουργούς του Δημοσίου Νόμου

- Απόσπαση από Δημόσιο Λειτουργό - Κατάχρηση εξουσίας
- Δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από Δημόσιο Λειτουργό
- Πλαστογραφία
- Κυκλοφορία πλαστών εγγράφων

Keywords
Τυχαία Θέματα