Τα αμαρτωλά ερευνητικά προγράμματα και χειροπέδες σε 3

Ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού αναμένεται να οδηγηθούν αύριο Σάββατο, οι 3 συλληφθέντες για εμπλοκή σε ερευνητικά προγράμματα στα οποία εταίροι ήταν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ.

Πρόκειται για δυο Ανώτερους Λειτουργούς και έναν εξωτερικό ερευνητικό συνεργάτη. Και οι τρεις ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πρόκειται για 4 ερευνητικά προγράμματα τα οποία ανήκουν στα

23 ερευνητικά προγράμματα για τα οποία τελούν υπό κράτηση ήδη 11 άτομα από την περασμένη Παρασκευή (01/09).

Σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται να μην έγιναν καν εργασίες, να προέκυψαν όμως πληρωμές αφού εκδόθηκαν σχετικές επιταγές προς πρόσωπα και να εκδόθηκαν και σχετικά τιμολόγια.

Δυο εκ των προγραμμάτων αυτών είναι το ερευνητικό πρόγραμμα ΑΚΤΗ, που είναι πρόγραμμα διαμόρφωσης της πιλοτικής εφαρμογής σχεδίων ολοκληρωμένης διαχείρισης της παράκτιας ζωής στη Ρόδο και στην Κύπρο και το PREMAPROL το οποίο αφορά πρόληψη και περιστολή θαλάσσιας ρύπανσης σε εμπορικούς και τουριστικούς λιμένες.

Χειροπέδες σε τρεις λειτουργούς και Συνεργάτη Παν.Κύπρου

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού φαίνεται από μαρτυρίες τα τρία αυτά πρόσωπα να ενέχονται μαζί με τους άλλους 11 συλληφθέντες και σε ερευνητικά προγράμματα του Ωκεανογραφικού. Ο κ.Σωτηριάδης ανέφερε στο SigmaLive ότι οι 3 θα οδηγηθούν αύριο για διάταγμα κράτησης όπως και ταυτόχρονα οι 11 για ανανέωση του σχετικού διατάγματος κράτησής τους.

Σύμφωνα με τον κ.Σωτηριάδη υπάρχει καταιγισμός εξελίξεων μετά και τις σημερινές συλλήψεις. Πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις και δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις, αφού η έμπειρη ανακριτική ομάδα που έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης έχει φέρει στο φως αρκετά στοιχεία που οδηγούν στην εξιχνίαση της πολύκροτης αυτής, υπόθεσης οικονομικών ατασθαλιών σε ερευνητικά προγράμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα