Συλικιώτης: Το ΕΤΣΕ διευρύνει τις ανισότητες στην ΕΕ

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) διευρύνει τις ανισότητες στην ΕΕ και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών.

Οι επενδύσεις που επιδιώκονται, είπε, εξαρτώνται κυρίως από τα μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία προφανώς ενδιαφέρονται μόνο για την δική τους κερδοφορία προσθέτοντας ότι αυτός είναι και ο λόγος που επενδύουν κυρίως στα κράτη μέλη με δυνατές οικονομίες, και όχι σε εκείνα που χρειάζονται στήριξη για επανεκκίνηση της οικονομίας τους.

"Το

πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) διευρύνει τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, και εδραιώνει τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών μονοπωλίων. Δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των λαών της ΕΕ, οι οποίοι φτωχοποιούνται μέσα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.»

Ο κ. Συλικιώτης κατάθεσε σήμερα γραπτώς θέση αναφορικά με την επέκταση του ΕΤΣΕ λέγοντας ότι «το γεγονός ότι στην έκθεση αναγράφεται πως «τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του ταμείου δεν μπορούν να αξιολογηθούν επαρκώς», δικαιώνει τη διακηρυγμένη κριτική της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL) προς το πακέτο Γιούνκερ.

Είπε ότι ως Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωκοινοβούλιο " επαναλαμβάνουμε πως για να υπάρξει κοινωνική ανάπτυξη, το επενδυτικό πακέτο πρέπει να στηριχτεί σε δημόσιες μακροχρόνιες επενδύσεις στην πραγματική οικονομία, οι οποίες θα διασφαλίσουν τη δημιουργία μόνιμων αξιοπρεπών θέσεων εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα».

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα