Στην δίνη εκβιαστών η γερμανική DHL -Αμύθητο ποσό σε Bitcoin

Δέκα εκατομμύρια ευρώ σε bitcoin –το εναλλακτικό ψηφιακό νόμισμα- ζητούν εκβιαστές από την εταιρεία μεταφορών DHL στη Γερμανία.

Αυτό έγινε σήμερα γνωστό από τις γερμανικές διωκτικές αρχές, καθώς υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση σε κεντρικό σημείο της Κολωνίας, όταν σε φαρμακείο της πόλης έφθασε πακέτο της DHL που θεωρήθηκε

ιδιαίτερα ύποπτο.

Τελικά, μετά από έλεγχο της αστυνομίας διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δέκα ημέρες είχαν και πάλι κινητοποιηθεί οι αστυνομικές αρχές στην πόλη Πότσδαμ, όταν σε κεντρικό φαρμακείο έφθασε δέμα το οποίο περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό από πυρίτιδα, μεταλλικό σωλήνα, καλώδια, βίδες και μπαταρίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία ήταν θέμα τύχης το ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Μέσα στο πακέτο, η αστυνομία βρήκε κωδικοποιημένο μήνυμα των εκβιαστών, οι οποίοι απειλούν την εταιρεία μεταφορών DHL και με άλλα πακέτα, απαιτώντας 10 εκατομμύρια ευρώ σε bitcoin.

Ένα ανάλογα επικίνδυνο πακέτο βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Φρανκφούρτη του Όντερ. Το έργο της αστυνομίας, αλλά και της εταιρείας μεταφορών είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς υπάρχει μεγάλη κίνηση εξαιτίας των εορταστικών ημερών και υπολογίζεται ότι διακινούνται ημερησίως γύρω στα 10 εκατομμύρια δέματα.

Η αξία του bitcoin ανέρχεται σήμερα στα 17.000 δολάρια/ανά μονάδα. Η DHL ανήκει στον όμιλο των γερμανικών Ταχυδρομείων (Deutsche Post).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα