Συλικιώτης προς Κομισιόν: Στηρίξτε εγχώριες πηγές ενέργειας

"Σημαντικό ρόλο για άρση της ενεργειακής απομόνωσης και διασφάλιση φτηνής και ισότιμης πρόσβασης όλων των ανθρώπων στο αγαθό της Ενέργειας μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν οι εγχώριες πηγές ενέργειας της ΕΕ”, δήλωσε σήμερα ο Ευρωβουλευτης του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης.

Σε παρέμβασή του ενώπιον της Ολομέλειας του όπου ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφκοβιτζ προέβη σε δήλωση ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση της Ενεργειακής

Ένωσης, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι συνεχίζουμε να ζητάμε από την Κομισιόν να αξιοποιήσει τις προοπτικές που δημιουργούνται με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, να στηρίξει ενεργειακές επενδύσεις στην περιοχή και να προωθήσει την δημιουργία ενός Μεσογειακού κόμβου φυσικού αερίου με αγωγούς αλλά και με ανάπτυξη παραγωγής LNG".

Μιλώντας ως συντονιστής στα θέματα ενέργειας εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κ. Συλικιώτης επισήμανε πως η πρώτη έκθεση της Κομισιόν για την κατάσταση της Ενεργειακής Ένωσης επιβεβαιώνει πως δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμη ουσιαστικές ενέργειες για άρση της ενεργειακής απομόνωσης των κρατών από τα ενεργειακά δίκτυα, για ενεργειακή επάρκεια και τροφοδοσία, αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ένωσης. Υπογράμμισε δε πως ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργεί η αποτυχία της Κομισιόν να προχωρήσει στην ανάληψη των απαιτούμενων δράσεων για καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας που ταλανίζει όλο και περισσότερους ανθρώπους στην Ευρώπη. Όπως εξήγησε, δεν αρκεί πλέον να επισημαίνουμε τα προβλήματα. Ο χρόνος εξαντλείται και οι ανάγκες των λαών απαιτούν άμεσα ανάληψη δράσεων.

Τόνισε πως εξίσου σημαντικό είναι να αναπτύξουμε άμεσα ένα ρεαλιστικό ολοκληρωμένο σχέδιο για στήριξη και προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πάνω από τα όλα όμως, συμπλήρωσε, χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε την ενεργειακή μας πολιτική ώστε στο επίκεντρο να είναι οι ανάγκες και τα συμφέροντα των ανθρώπων, των καταναλωτών και των τοπικών κοινοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα