ΣΥΚΑΛΑ: Δυνατότητα διάσωσης τραπεζών χωρίς κούρεμα

Ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ) επισημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα διάσωσης τραπεζών της Ευρωζώνης χωρίς κούρεμα καταθέσεων, όπως καταδεικνύει η περίπτωση της Ιταλίας.

«Στην Κύπρο όμως, όπως συνάγεται, οι λανθασμένοι χειρισμοί της Κυπριακής Πολιτείας (Εκτελεστικής εξουσίας, Νομοθετικής εξουσίας,

Κεντρικής τράπεζας) και εντελώς ξαφνικά, κλάπηκαν οι αποταμιεύσεις των νοικοκυραίων πολιτών που αποτελούσαν τις οικονομίες ζωής. Χωρίς όποια προειδοποίηση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΚΑΛΑ.

Αντίθετα, προστίθεται, δόθηκαν δεσμεύσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διανεμήθηκαν εγκύκλιοι από τον Διοικητή της ΚΤΚ για την φερεγγυότητα των Κυπριακών τραπεζών κ.λπ.

«Αντί να προειδοποιηθούν οι πολίτες, εξαπατήθηκαν με όλων των ειδών τις δεσμεύσεις, υποσχέσεις και εκτιμήσεις. Εξαίρεση, βέβαια, ήταν οι «ημέτεροι», που έτυχαν προνομιακής προειδοποίησης και μεταχείρισης», αναφέρεται.

Ο ΣΥΚΑΛΑ αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να προβούν άμεσα σε ψήφιση και εφαρμογή νομοθεσίας «για την αποκατάσταση της κλοπής που έγινε με το κούρεμα καταθέσεων τoν Μάρτιο του 2013».

Αναφέρεται επίσης ότι δόθηκαν υποσχέσεις κατά καιρούς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με πιο πρόσφατη την Πρόταση Νόμου του ΔΗΣΥ που έτυχε στήριξης και από την Συμμαχία Πολιτών.

Όπως σημειώνεται, τώρα είναι η ώρα της αλήθειας, αφού ούτε υποσχέσεις μετρούν, ούτε λαϊκισμοί, αλλά χρειάζονται αποφάσεις και έργα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα