Σύγκληση Συμβουλίου Εξ.Πολιτικής για Τουρκία ζητά η ΝΔ

Την επείγουσα σύγκληση και επίσημη του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, επαναφέρει ως αίτημά της προς τον Νίκο Κοτζιά η Νέα Δημοκρατία εκφράζοντας, όπως ανακοινώθηκε, την ανησυχία της για την αρνητική τροπή που έχουν λάβει οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι εγκαίρως είχε προειδοποιήσει για την πολιτική επιλογή της Άγκυρας να διατηρήσει και να κλιμακώσει την πολιτική

αμφισβήτησης και την ένταση στο Αιγαίο.

«Η απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη τουρκική παραβατική συμπεριφορά δεν αντιμετωπίζεται με ρηχούς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς και προσωπικές "βεντέτες"», αναφέρει ο Τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, συμπληρώνοντας ότι αυτή η συμπεριφορά αντιμετωπίζεται «με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα, σχέδιο, συντονισμένη διπλωματική δράση και επιχειρησιακή επάρκεια».

Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεση εκστρατεία ενημέρωσης και διπλωματικής δράσης στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, στον Ο.Η.Ε., που πρέπει, λέει, «να ενημερωθούν για την επικίνδυνη, πλέον, τουρκική συμπεριφορά».

Τέλος, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει την προτροπή της προς την κυβέρνηση, όπως «σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ», προτροπή που πολιτική αναλυτές στην Αθήνα ερμηνεύουν ως σαφή αναφορά στον κ. Πάνο Καμμένο, ιδίως μετά την χθεσινή του δήλωση ότι εάν οι Τούρκοι ανέβουν στα Ίμια, να «δούμε πως θα κατέβουν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα