Συγχωνεύονται βρετανικό και γερμανικό χρηματιστήριο

Πράσινο φως στη προγραμματισμένη συγχώνευση με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου έδωσαν οι μέτοχοι της εταιρείας λειτουργίας του γερμανικού Χρηματιστηρίου, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Το Γερμανικό Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι μέτοχοι, που κατέχουν το 89% του κεφαλαίου της εταιρείας, έδωσαν σύμφωνο γνώμη στη συμφωνία που αποτελεί ένδειξη «ξεκάθαρης στήριξης» στη συγχώνευση, δήλωσε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Αξιωματούχος της Deustche Boerse, Κάρστεν Κένγκετερ.

Τη

συμφωνία έχουν ήδη στηρίξει μέτοχοι που κατέχουν το 63% του μετοχικού κεφαλαίου στα τέλη Ιουλίου, προτού η διορία της συγχώνευσης επεκταθεί για άλλες δύο βδομάδες.

Η συμφωνία θα υλοποιηθεί ύστερα από έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εποπτικές Αρχές των δύο χωρών.

«Θα επικεντρωθούμε στην εξασφάλιση των αναγκαίων εποπτικών εγκρίσεων», πρόσθεσε ο Κένγκετερ.

Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ έχει περιπλέξει την όλη διαδικασία, καθώς τα κεντρικά γραφεία των δύο χρηματιστηρίων αρχικά θα βρίσκονταν στο Λονδίνο. Ωστόσο η επιλογή παρουσιάζεται πλέον απομακρυσμένη, λόγω αντιρρήσεων από τις γερμανικές εποπτικές Αρχές. Το Γερμανικό Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα ότι σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη συγχώνευση το πρώτο μισό του 2017.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα