Συγχαρητήριο μήνυμα ΠτΔ σε Τραμπ με αναφορά στο Κυπριακό

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος τονίζει τo ενδιαφέρον για ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου, ενώ αναφορά κάνει και στον εντατικοποιημένο

κύκλο συνομιλιών.

Η ανακοίνωση:

"Αγαπητέ κ.Τραμπ,

Παρακαλώ όπως δεχτείτε τα θερμά συγχαρητήριά μου για την εκλογή σας ως Πρόεδρος των ΗΠΑ. ​Υπό την ηγεσία σας, η Κυπριακή Δημοκρατία προσβλέπει σε εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Προσβλέπω να εργαστώ μαζί σας για την ενίσχυση της ήδη σημαντικής διμερούς συνεργασίας από το πεδίο της ενέργειας μέχρι αυτό του εμπορίου, των επενδύσεων, καθώς και στην ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Οι καθοδηγούμενες από την Κύπρο και οι κυπριακής ιδιοκτησίας διαπραγματεύσεις για επανένωση της Κύπρου λαμβάνουν χώρα σε μία ακόμη πιο εντατικοποιημένη μορφή. Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι ΗΠΑ διαδραματίζουν ένα καίριο ρόλο στο να βοηθά στις προσπάθειες μας προς τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής και στην επανένωση της Κύπρου προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Παρακαλώ δεχθείτε Εξοχότατε τις ευχές μου για μια επιτυχέστατη και παραγωγικότατη θητεία".

Congratulations to @realDonaldTrump on winning the US presidential election. My wishes for a most successful and productive term in Office. pic.twitter.com/eu44FqEb01

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) November 9, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα