Στυλιανίδης: Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Μαντάγια

H EE προσφέρει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στην πληγείσα περιοχή της Μαντάγια στη Συρία "τείνοντας χείρα βοηθείας σε όσους υποφέρουν από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση", τόνισε ο αρμόδιος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης σήμερα, στις Βρυξέλλες, στον απόηχο των πληροφοριών για τις τραγικές συνθήκες έλλειψης τροφίμων και ιατρικού υλικού στην περιοχή.

"Υπογραμμίζω για μια ακόμη φορά, ότι η πρόσβαση των υπηρεσιών ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει να γίνεται άνευ όρων,

ώστε να παρασχεθεί απολύτως απαραίτητη ιατροφαρμακευτική υποστήριξη και τρόφιμα στους πλέον ευάλωτους", τόνισε ο κ. Στυλιανίδης. Συμπλήρωσε δε ότι η ΕΕ προσφέρει περί τα 5 δις συνολικά σε βοήθεια για τη σταθεροποίηση της περιοχής, αλλά και για την υποστήριξη των προσφύγων και των καταυλισμών σε Συρία, Λίβανο και Τουρκία.

Το τελευταίο κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ έφυγε χθες για τη Μαντάγια της Συρίας και περιλαμβάνει υπηρεσίες και προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών, του Ερυθρού Σταυρού, της Συριακής και Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου και της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες. Οι προμήθειες αφορούν 40.000 άτομα στη Μαντάγια και 20.000 άτομα στην Φόα και την Κεφράγια, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία εξωτερικής δράσης της Κομισιόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα