Στρέφονται νομικά κατά της Τουρκίας οι Μυρτιώτες

Εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού έχουν εισρεύσει στο φράγμα στα κατεχόμενα Πάναγρα. Η χωρητικότητα του φράγματος, στο οποίο διοχετεύεται νερό από το φράγμα Αλάκιοπρου της Τουρκίας, ανήλθε στο 72% της χωρητικότητα.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Αναντολού, επικαλούμενο αρμόδιους του τουρκικού υπουργείου Δασών και Υδάτων, στο πλαίσιο του "έργου του αιώνα", όπως χαρακτηρίστηκε η μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί στο φράγμα στα Πάναγρα 19 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Επισημαίνεται δε ότι οι απαραίτητες μετρήσεις γίνονται

στις 15 κάθε μήνα και υπενθυμίζεται ότι το νερό άρχισε να παρέχεται στα κατεχόμενα από τις 17 Οκτωβρίου 2015 και η ετήσια ποσότητα που προβλέπεται στη συμφωνία που είχαν υπογράψει Τουρκία ψευδοκράτος είναι 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Όπως αποκαλύπτει ο κοινοτάρχης της κατεχόμενης Μύρτου, Αντρέας Ευθυμίου, οι κάτοικοι θα κινηθούν νομικά της Τουρκίας.

Απο τα κατεχόμενα μεταδίδεται, επίσης, ότι τη συμφωνία συνδρομής με το λεγόμενο υπουργείο Γεωργίας και Φυσικών Πόρων του ψευδοκράτους για να τους δοθεί νερό από το φράγμα στα Πάναγρα, έχουν υπογράψει 23 λεγόμενοι δήμοι στα κατεχόμενα . Από αυτούς, 13 έχουν, ήδη, πρόσβαση στο νερό από την Τουρκία, ενώ και ο λεγόμενος δήμος Τρικώμου έχει πάρει νερό από το δίκτυο στα ντεπόζιτά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα