Στους 42 οι νεκροί από τη φονική επίθεση στην Τουρκία

Στους 42, ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο "Ατατούρκ" της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη Merve Yigit, η οποία ήταν μια εκ των 239 τραυματιών της επίθεσης, υπέκυψε στα τραύματά της, σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στην περιοχή Bahcelievler της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης νωρίτερα, μεταξύ των 42 ήταν 10 ξένοι υπήκοοι και τρεις άλλοι με διπλή τουρκική υπηκοότητα.Συνολικά 109 τραυματίες από τους 239 έχουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία στην πολυπληθέστερη πόλη

της Τουρκίας, αναφέρει η δήλωση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, ανακοίνωσε μια μονοήμερη εθνικού πένθους στον απόηχο της επίθεσης αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης."Ως ένδειξη πένθους, οι σημαίες θα υψωθούν μεσίστιες σε ολάκερη την χώρα" ανέφερε.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι "Αναμένουμε ότι μια αποφασιστική στάση κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τον κόσμο και ιδιαίτερα από τις δυτικές χώρες με το Κοινοβούλιο, τα μέσα ενημέρωσης και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις".

Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της, ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλα τα έξοδα μέχρι το τέλος της τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, δήλωσε την Τετάρτη ότι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχτηκαν στην επίθεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, την Τρίτη το βράδυ.

Istanbul airport terror attack death toll rises to 42 https://t.co/cUSjesNBtL pic.twitter.com/1SYQJGECBK

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) June 30, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα