Φονικό Αγ.Νάπας: Οι ανακρίσεις για το συμβόλαιο θανάτου

Μία βδομάδα συμπληρώνεται σήμερα από το τετραπλό φονικό στην καρδιά της Αγίας Νάπας. Άφαντος εξακολουθεί να παραμένει ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας, Άλεξ Μπορέλι.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο καταζητούμενος παραμένει στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας παρ' όλο που και ο ίδιος ενδεχομένως να μην γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται. Πάντως το γεγονός ότι ένας εκ των δραστών μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα ενώ υπήρξαν τρόποι διαφυγής στα κατεχόμενα αμέσως μετά τη διάπραξη των φόνων, προβληματίζει τους ανακριτές οι οποίοι εκτιμούν ότι υπήρχε συγκεκριμένος λόγος.

Εκτιμάται παράλληλα

ότι είναι οπλισμένος και επικίνδυνος.

Οι συλλήψεις και η κατεύθυνση των ερευνών

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία, συνέλαβε ζεύγος Κυπρίων που φαίνεται να είχε επαφές και να παραχώρησε καταφύγιο στον φερόμενο ως δολοφόνο.

Το γεγονός ότι η 30χρονη σύντροφος του 32χρονου συλληφθέντα έκτακτου θηροφύλακα, έσπασε στην ανάκριση και έδωσε συγκεκριμένη κατεύθυνση στις έρευνες, προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία στους ανακριτές ότι αυτή τη φορά, θα καταφέρουν να φθάσουν στην εξιχνίαση ενός φοβερού εγκλήματος, το οποίο δρομολογήθηκε το 2012.

Το γεγονός ότι από τα πυρά των δραστών έπεσε νεκρός ο αστυφύλακας Ηλίας Χ'' Ευθυμίου, η σύζυγος του, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και το μέλος της ΜΜΑΔ Γιώργος Χαραλάμπους, δίδει ακόμη ένα κίνητρο στους ανακριτές να φτάσουν την υπόθεση μέχρι το τέρμα.

Η κατεύθυνση των ερευνών δείχνει και τους εντολείς του συμβολαίου θανάτου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία προκειμένου να στοιχειοθετηθούν υποθέσεις εναντίον τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα