Στους 32 των Forbes η Κύπρος για επενδύσεις

Στην 32η θέση της λίστας του Forbes εμφανίζεται η Κύπρος. Η ετήσια λίστα παρουσιάζει τις χώρες που αποτελούν τους καλύτερους και χειρότερους προορισμούς για επιχειρηματική δραστηριότητα το 2017. Η Κύπρος κατατάχθηκε κατά μία θέση υψηλότερα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με μέσο ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα στις €22.000 ευρώ και 1,5% αύξηση του ΑΕΠ.

Για

την ιεράρχηση των χωρών το Forbes αξιολογεί 11 διαφορετικούς δείκτες: περιουσιακά δικαιώματα, καινοτομία, φορολογία, τεχνολογία, διαφθορά, ελευθερία (προσωπική, εμπορική και οικονομική), γραφειοκρατία, προστασία των επενδυτών και απόδοση του χρηματιστηρίου.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρέθηκε η Σουηδία, ακολουθώντας σταθερά ανοδική πορεία την τελευταία 10ετία, ενώ εφτά από τις χώρες της κορυφαίας δεκάδας είναι ευρωπαϊκές. Η Σουηδία, με αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,2% τον τελευταίο χρόνο, ποσοστό το οποίο ξεπέρασαν μόνο η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο, κατέλαβε την πρώτη θέση σε εφτά από τους 11 δείκτες που χρησιμοποιεί η αξιολόγηση του Forbes.

Άνοδο από τη δέκατη στην πέμπτη θέση σημείωσε το Ηνωμένο Βασίλειο, παρά την αναταραχή που προκάλεσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που αποφάσισε έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην 23η θέση, συνεχίζοντας την καθοδική πορεία στη λίστα από το 2006, όταν η χώρα κατατάχθηκε πρώτη ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα