Στους 217 οι εποχικοί ναυαγοσώστες τον Ιούλιο

Στους 217 θα φτάσει ο συνολικός αριθμός των εποχικών ναυαγοσωστών στις αρχές Ιουλίου, αριθμός ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος που υπήρξε ποτέ στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Κατά τη διάρκεια της σημερινή συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, αποφασίστηκε, μετά από πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών, η πρόσληψη

αριθμού εποχικών ναυαγοσωστών, ούτως ώστε στις αρχές Ιουλίου ο συνολικός αριθμός των εποχικών ναυαγοσωστών να φτάσει τους 164 παγκύπρια.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι οι Δήμοι Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου και Σωτήρας, έχουν προσλάβει, ασκώντας τις αρμοδιότητές τους ως τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης, ακόμη 53 εποχικούς ναυαγοσώστες.

«Παγκύπρια», συνέχισε, «στις αρχές Ιουλίου, θα υπάρχουν 217 ναυαγοσώστες».

Όπως είπε ο κ. Πετρίδης, «το περασμένο διάστημα έγινε έντονη διαβούλευση με όλες τις τοπικές αρχές για να επισημανθούν οι ανάγκες τους και όλες οι τοπικές αρχές, Δήμοι και Επαρχιακές Διοικήσεις είναι σύμφωνοι με αυτή τη διευθέτηση».

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι «σημαντική ενίσχυση στο έργο των ναυαγοσωστών προκύπτει από τις 200 χιλιάδες ευρώ κονδύλια του Υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία διατίθενται το 2017 για εξοπλισμούς, για την αγορά τριών jet ski, ασυρμάτων, σανίδων και άλλου εξοπλισμού, που χρειάζεται ώστε να εξοπλιστούν οι ναυαγοσώστες, αλλά και για να είναι πλήρης η στελέχωση όλων των ναυαγοσωστικών πύργων».

Στο μεταξύ, ανέφερε ότι έχουν ήδη προβεί σε βελτιώσεις στο σύστημα υπερωριακής απασχόλησης των ναυαγοσωστών, εξηγώντας ότι αυτό συνεπάγεται επέκταση του ωραρίου μέχρι και τις 19:00 σε κάποιες συγκεκριμένες παραλίες, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός τουριστών.

«Αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε, «στην Κύπρο, αλλά και από τις αρχές του Ιούλη ακόμα περισσότερο, θα υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός ναυαγοσωστών που υπήρξε ποτέ στην Κύπρο και θα είναι πλήρως εξοπλισμένοι».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την απόφαση αυτή προσφέρεται σημαντική βοήθεια στην τουριστική Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα