Στον Παυλόπουλο το "χελιδονάκι"

Με την πορεία των μοτοσικλετιστών θα "πετάξει" φέτος σε ολόκληρη την Ευρώπη το "χελιδονάκι". Η Αναστασία Ισαάκ, κόρη του ήρωα Τάσου Ισαάκ, θα γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στο άκουσμα της είδησης, ότι στο οδοιπορικό των μοτοσικλετιστών της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού θα λαμβάνει μέρος και η άλλοτε «μικρή» Αναστασία, ο Πρόεδρος της Ελλάδας αποδέχτηκε να τους συναντήσει στο Προεδρικό της ΕΔ.

Μιλώντας στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο και της

Κατερίνας Χριστοφίδου, «Όλα στο φως», ο Αντρέας Πεττεμερίδης, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας ανέφερε, ότι ο κ. Παυλόπουλος θα τους δεχτεί «γιατί θα έχουμε μαζί μας της Αναστασία».

«Το χελιδονάκι πλέον έχει γίνει 20 χρονών και θα βρίσκεται μαζί μας σε όλο το οδοιπορικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πεττεμερίδης.

Βερολίνο, Πράγα, Βουδαπέστη, Βελιγράδι, Σόφια, Ελλάδα...

Φέτος, που συμπληρώνονται τα 20 χρόνια από τη θυσία των ηρώων μας, η Πρωτοβουλία Μνήμης προχωρεί σε μια μεγάλη πανευρωπαϊκή πορεία. Η έναρξη της πορείας θα γίνει ξημερώματα της 15ης Ιουλίου. Μία μέρα μετά, θα βρεθούν στο Βερολίνο απ' όπου θα διασχίσουν την Ευρώπη και να καταλήξουν, την 25η Ιουλίου, στην Κύπρο.

Η πορεία ελευθερίας, ένα οδοιπορικό με τις μοτοσικλέτες, θα διασχίσουν εφτά ευρωπαϊκές χώρες και θα διανύσουν 3000 χλμ με ένα και μόνο σκοπό: τη διεθνοποίηση του κυπριακού προβλήματος «όχι ως δικοινοτικό πρόβλημα, αλλά, ως ζήτημα εισβολής και κατοχής».

Πρόκειται για πρωτοβουλία νέων ανθρώπων, πρόσθεσε ο κ. Πεττεμερίδης, οι οποίοι χαράζουν τον δρόμο των αξιών ακομμάτιστα. Εξ ού και το γεγονός ότι η μεγάλη πορεία στην Κύπρο θα γίνει την 30η Ιουλίου. Επιλέξαμε αυτή την ημερομηνία για να μην καπηλευθεί κανείς την προσπάθεια, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πεττεμερίδης.

Υπενθυμίζεται, ότι η Αναστασία Ισαάκ ήταν αγέννητη, όταν ο πατέρας της δολοφονήθηκε βάναυσα από τους γκρίζους λύκους.

Η ιστορία της συγκίνησε την τραγουδοποιό Χαρούλα Αλεξίου η οποία, μαζί με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Θεόδωρο Πάγκαλο, βάπτισαν την κόρη του ήρωα.

Λίγο αργότερα η τραγουδοποιός κυκλοφόρησε ένα εξαίρετο τραγούδι αφιερωμένο στο 20χρονο, σήμερα, κορίτσι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα τον μοτοσικλετιστών εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα