Στον Μαραθώνιο για εκπλήρωση ενός ονείρου και μίας ευχής

Με σύνθημα και πυξίδα του «ας προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε όλοι μαζί μία ευχή…Τα όνειρα δεν είναι άπιαστα", ο Χαράλαμπος Ιωάννου, Δάσκαλος Ειδικής Εκπαίδευσης, ετοιμάζεται εντατικά το τελευταίο διάστημα για να τρέξει στον Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την άλλη Κυριακή, 19 Μαρτίου.

Ο στόχος του απλός και ξεκάθαρος. Η εκπλήρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ονείρων και ευχών παιδιών με καρκίνο και συναφείς παθήσεις και η στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου «Ένα όνειρο, μία ευχή». Κι αυτό ως ανταπόδοση της εκπλήρωσης της ευχής που έκανε πριν μερικά

χρόνια ο μικρός του υιός (επτά χρονών σήμερα), ο οποίος πάλεψε κι αυτός με τον καρκίνο.

Η δύσκολη δοκιμασία

Μιλώντας στη «Σ» με αφορμή αυτήν του την κίνηση, ο Χαράλαμπος ανέφερε ότι τον Φεβρουάριο του 2010 ο μικρός υιός είχε παρουσιάσει όγκο στον νεφρό. Ήταν τότε, μόλις, ενός μηνός.

«Μπήκαμε στο νοσοκομείο ένα πρωινό του Φεβρουαρίου και τότε άρχισε η μάχη με τον καρκίνο (διάγνωση, χειρουργείο, χημειοθεραπείες, κ.ο.κ.). Αυτό τελείωσε έπειτα από ένα εξάμηνο κι η ζωή της οικογένειας συνεχίστηκε κανονικά μέχρι τον Αύγουστο του 2012, όταν και πάλι ο μικρός υιός της οικογένειας παρουσίασε υποτροπή στο ίδιο σημείο. Μετά την εξέλιξη αυτή η οικογένεια ξαναβίωσε τις ίδιες στιγμές που είχε βιώσει 2,5 χρόνια πριν.

»Ήταν ναι μεν γνωστή διαδικασία αλλά ήταν κι εξίσου ψυχοφθόρα. Καθημερινή ανασφάλεια, άγχος, αγωνία για την επόμενη μέρα, κ.ά., πολλά ήταν τα συναισθήματα που διακατείχαν την οικογένεια, κυρίως επειδή το μέλλον ήταν εκ νέου απρόβλεπτο. Η νέα περιπέτεια ολοκληρώθηκε και πάλι με θετικό παρονομαστή οκτώ μήνες μετά, κι έκτοτε ατενίζουμε ολόκληρη η οικογένεια το μέλλον με αισιοδοξία», πρόσθεσε.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στη Σημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα