Στον Ιμπραχίμ Αζίζ το βραβείο των Οικολόγων «Ιχσάν Αλί»

Τον δημοσιογράφο Ιμπραχίμ Αζίζ τίμησε σήμερα το Κίνημα Οικολόγων με το «βραβείο Ιχσάν Αλί», κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του πρωτοπόρου Τουρκοκύπριου πολιτικού που πάλεψε για την ειρηνική συμβίωση των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.

Η εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε το πρωί, στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία, στην παρουσία της θυγατέρας του Ιχσάν Αλί, Ουλγκέν Σκοταρέν και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι αν ακολουθούσαμε

το δρόμο του Ιχσάν Αλί, η Κύπρος ίσως να ήταν σήμερα πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης.

Πρόσθεσε ότι η πολιτική συμφιλίωσης μεταξύ των κοινοτήτων θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες κάθε γνήσιου Κύπριου πατριώτη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης αναφέρθηκε στην αντίληψη του διαχωρισμού Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, λέγοντας ότι αυτή η κατάρα μας τυραννάει τα τελευταία 50 χρόνια.

Είπε ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να προωθεί μια ενιαία Κύπρο, με ενιαίο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα και όχι κοινωνίες που θα οραματίζονται και θα ζουν χωριστά.

Ανέφερε τέλος ότι για να έχει μέλλον αυτός ο λαός, θα πρέπει να έχει για μητέρα πατρίδα του την Κύπρο.

Ο Ιμπραχίμ Αζίζ, παραλαμβάνοντας στη συνέχεια τιμητική πλακέτα, είπε ότι αγωνιστές αυτής της πατρίδας δεν είναι μόνο ο Γρηγόρης Αυξεντίου, ο Μάτσης και ο Καραολής αλλά και Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Κύπρου από τον αποικιοκρατικό ζυγό και στη συνέχεια υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως οι δημοσιογράφοι Ντερβίς Αλί Καβάζογλου, Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Μουχαφέρ Γκιουρκάν.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα