Στον γύψο η ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί

Νέα δεδομένα στην περιβόητη ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής περιβάλλοντος.

Το Τμήμα Πολεοδομίας υποστηρίζει ότι μερίδιο από το τεμάχιο 57 ανήκει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη χωρίς ωστόσο να εμπίπτει στην ανάπτυξη.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε συγκεκριμένη παραδοχή της εταιρείας η οποία ανέλαβε την εν λόγω ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Νίκο Κέττηρο «η εταιρεία

παραδέχθηκε ότι αγόρασε το τεμάχιο και από συγγενείς του προέδρου της Δημοκρατίας ουσιαστικά χωρίς να το χρειάζεται απλά όπως μας είπαν διέθεταν κεφάλαια. Τόση γενναιοδωρία».

Προβληματισμό πάντως προκάλεσε η στάση του κτηματολογίου να μην απαντήσει σε κανένα από τα ερωτήματα των βουλευτών επικαλούμενο προστασία προσωπικών δεδομένων.

Στο μεταξύ στον γύψο τοποθετείται η διαδικασία λήψης απόφασης για παραχώρηση ή όχι άδειας για την ανάπτυξη που προωθείται.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεομπέμπτου «σήμερα ακούσαμε με έκπληξη την εταιρεία να αναφέρει ότι δεν είναι 10, 50, 60 οι εργαζόμενοι που θα είναι εκεί αλλά 300. Καταλαμβάνεται ότι 300 άτομα είναι περίπου 30 φορές ποιο πολλοί το νερό το οποίο θα απαιτείται θα είναι πιο πολύ, αλλά το χειρότερο είναι ότι θα παράγουν λύματα για 300 άτομα και όχι για 10».

Για το σκοπό αυτό η περιβαλλοντική αρχή έχει ήδη ζητήσει διόρθωση της περιβαλλοντικής μελέτης και δεν θα προχωρήσει στην έκδοση απόφασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα