Κρέτσος: Παροχή κινήτρων για την προσέλκυση ξένων παραγωγών

20:22 8/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος παρουσίασε στο Παρίσι σε εκπροσώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας τη νομοθετική πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την παροχή κινήτρων για την προσέλκυση μεγάλων ξένων παραγωγών και συμπαραγωγών στην Ελλάδα.

Ο Λ. Κρέτσος συμμετείχε στις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου για το Ψηφιακό Ραδιόφωνο (WorldDAB General Assembly 2017). Στο παγκόσμιο forum

για το ψηφιακό ραδιόφωνο που βασίζεται στο DAB (Digital Audio Broadcasting) και στο διάδοχό του DAB+, συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Θαλασσινός, μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ και ο γενικός διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης.

Ο κ. Κρέτσος συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) και της UniFrance, για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων και της ψηφιακής πολιτιστικής δημιουργίας.

Τέλος, ο γ.γ. Ενημέρωσης ξεναγήθηκε στους σύγχρονους χώρους της δημόσιας γαλλικής τηλεόρασης, και ειδικότερα του France TV Info.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα