Στον απόηχο της Κοινής Δήλωσης το Εθνικό Συμβούλιο

Λίγη μόνο ώρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου, μια σημαντική διαπίστωση είναι το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη κόμματα, τα οποία για τους δικούς τους λόγους το καθένα, δεν έχουν καταθέσει προτάσεις/εισηγήσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης της Κοινής Δήλωσης Αναστασιάδη- Ακιντζί και με φόντο την τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, συνέρχεται στις 18:30 το απόγευμα το Εθνικό Συμβούλιο.

Τα κόμματα σε συνεργασία με τον

Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλούνται να βρουν κοινό έδαφος, έτσι ώστε να διαμορφώσουν την καλύτερη δυνατή στρατηγική και τις πιο ωφέλιμες θέσεις για την ελληνοκυπριακή πλευρά, ενόψει της τριμερούς στις 25 Σεπτεμβρίου.

Την παρουσία τους θα δώσουν όλα τα πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της ΕΔΕΚ, η οποία αποφάσισε τελικά παρά τις επιφυλάξεις που είχαν εκφραστεί, να δώσει το παρών της.

Κόμματα δεν έχουν αποστείλει τις εισηγήσεις τους

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ έχουν ήδη αποστείλει συγκεκριμένες εισηγήσεις στο Προεδρικό, μετά τις 23 Αυγούστου, σε σχέση με το πώς η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να λειτουργήσει στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Κίνημα Οικολόγων και Συμμαχία Πολιτών έχουν ζητήσει διευκρινήσεις πάνω σε συγκεκριμένες πτυχές που έχουν συζητηθεί και έχουν επιφυλαχθεί να αποστείλουν τις εισηγήσεις τους τις επόμενες ημέρες.

Το ΔΗΚΟ, το Κίνημα Αλληλεγγύη, η ΕΔΕΚ και το ΕΛΑΜ, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δεν έχουν ακόμη αποστείλει γραπτώς τις εισηγήσεις τους παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις από το Προεδρικό.

Οι δυσκολίες των κομμάτων στο να μελετήσουν τα πρακτικά

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, πολλά είναι τα παράπονα τα οποία έχουν δημοσιοποιήσει τα κόμματα σε σχέση με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κλήθηκαν να μελετήσουν τα αρχεία των συναντήσεων Αναστασιάδη - Ακιντζί.

Το ότι δεν τους είχαν αποσταλεί τα έγγραφα και το γεγονός ότι δεν τους επιτρεπόταν να πάρουν σημειώσεις για πολύπλοκες ορολογίες και πρόνοιες που αναφέρονταν στα έγγραφα, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στη διαμόρφωση σαφούς και κρυστάλλινης εικόνας για το τι πραγματικά συζητήθηκε και συμφωνήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα