Η φτωχοποίηση των εργαζομένων είναι κοινωνικό ντάμπιγκ

«Δεν δεχόμαστε πως είναι δύσκολο να βρεθεί κοινός ορισμός για το κοινωνικό ντάμπιγκ. Η επισφάλεια στην εργασία, η μείωση των εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις, η αύξηση των συμβολαίων μειωμένης διάρκειας, η φτωχοποίηση των εργαζομένων, η χρόνια ανεργία κυρίως των νέων, οι ανισότητες μισθοδοσίας είναι κοινωνικό ντάμπιγκ.

Οι συντηρητικές και οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις αυτού του κοινοβουλίου να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τους τεχνικούς όρους και να εκφραστούν ξεκάθαρα με ποιού το μέρος είναι. Με τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες που αυξάνουν τα κέρδη τους απομυζώντας

τους εργαζόμενους, ή με τους εργαζόμενους της Ευρώπης που διεκδικούν μια αξιοπρεπή ζωή;»

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων χτες ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και αντιπρόεδρος της ΕΕΑ/ΒΠΑ Νεοκλής Συλικιώτης στη συζήτηση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με έκθεση για το κοινωνικό ντάμπιγκ.

«Η συγγραφή της έκθεσης για το κοινωνικό ντάμπιγκ αποτελεί από μόνη της μια σημαντική πολιτική πράξη. Τα καταστροφικά αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και μνημονίων που επιβάλλονται στα κράτη μέλη δεν κρύβονται πλέον κάτω από το χαλί. Οι θιασώτες της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της δήθεν ελεύθερης αγοράς δεν μπορούν πλέον να γυρνούν το βλέμμα αλλού. Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε το θέμα της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, και τις πραγματικές αιτίες της ανεργίας και της επισφάλειας», είπε.

Κλείνοντας, ο κύριος Συλικιώτης υπογράμμισε πως «Ως ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις ενάντια στη διάλυση του κοινωνικού ιστού ως αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν το σύμφωνο σταθερότητας και το ευρωπαϊκό εξάμηνο.»

follow on twitter @sylikiotis

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα