Στον Mπαν η πληροφορία ότι έθαβαν ζωντανούς αγνοούμενούς μας

Μέχρι τον Μπαν Κι Μουν, θα φτάσουν οι ανατριχιαστικές πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες Τούρκοι έθαβαν ζωντανούς τους αγνοούμενους μας.

Σε δηλώσεις του στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Συγγενών αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης, είπε πως είναι η πρώτη φορά που οι πληροφορίες για την Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα περιήλθαν στην αντίληψή του.

Θα κάνουμε σφοδρή διαμαρτυρία στον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ, είπε στη συνέχεια.

"Αυτές

οι πληροφορίες θέτουν προ των ευθυνών τους τους αρμόδιους και όσους διαχειρίζονται το θέμα", είπε, διευκρινίζοντας, ότι πρόκειται τόσο για τα Ηνωμένη Έθνη όσο και για την ίδια την Διερευνητική Επιτροπή.

Μάλιστα ο κ.Σεργίδης πήγε ένα βήμα πιο πέρα λέγοντας, ότι δεν γίνεται σωστή διερεύνηση από πλευράς της Διερευνητικής Επιτροπής.

«Γίνεται ένας θόρυβος για δυο τρεις μέρες και μετά ξεχνιούνται», είπε ο κ.Σεργίδης.

Ακολούθως, τόνισε, πως η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να ζητά εξηγήσεις από τα Ηνωμένα Έθνη και την Διερευνητική Επιτροπή, για το κατά πόσο γίνεται διερεύνηση των πληροφοριών καθώς και εάν ευσταθούν ή όχι.

«Αυτά τα πράματα ξύνουν πληγές», είπε χαρακτηριστικά.

Αν έχουν γίνει αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις δεν θα θελήσουν ποτέ να τις αποκαλύψουν, είπε φανερά προβληματισμένος..

Υπενθυμίζεται ότι, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Αφρίκα” (Αφρική) με τίτλο “Τους έθαψαν ζωντανούς”, αναφερόταν σε μαρτυρία, που αφορά Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους οι οποίοι είχαν μεταφερθεί στο λιμάνι της Κερύνειας με τελικό προορισμό τα Άδανα της Τουρκίας και εκεί φέρονται να τους δολοφόνησαν άγρια και να τους έθαψαν.

Πολίτης, που βρισκόταν εκεί για να ρίξει μπετόν, μίλησε στην Αφρίκα και μετέφερε τον διάλογο δύο Τούρκων στρατιωτών: “Και αυτούς να τους μεταφέρουμε στα Άδανα θα κάνουμε ό,τι κάναμε και στους άλλους. Τους άλλους τους μεταφέραμε, τους δέσαμε τα χέρια και τα πόδια και ζωντανούς τους θάψαμε κοντά σε έναν ποταμό εκεί...Δεν ξοδέψαμε καμία σφαίρα. Επειδή τους θάψαμε στην όχθη, το ποτάμι με το πέρασμα του χρόνου θα τους σκεπάσει και θα τους παρασύρει. Δεν θα μπορούν να βρουν τα ίχνη τους”.

Νωρίτερα σήμερα, εξ’ αφορμής των πιο πάνω αποκαλύψεων, το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Άγκυρα να συνεργαστεί για την επίλυση του ανθρωπιστικού ζητήματος των αγνοουμένων από το 1974, περιλαμβανομένης της παροχής στη Διερευνητική Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα όλων των πληροφοριών και στοιχείων, που υπάρχουν στα τουρκικά στρατιωτικά αρχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα