Στο στόχαστρο του Γενικού Ελεγκτή οι συντάξεις των Δημάρχων

Νέα επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και τη Βουλή απέστειλε, τη Δευτέρα, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, για το θέμα των συντάξεων των δημάρχων.

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ο Διευθυντής Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι στην επιστολή υπενθυμίζεται η εισήγηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, από το 2012, για λήψη διορθωτικών μέτρων, λαμβάνοντας υπόψη και τη δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί

Δήμοι.

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Γιάγκος Παπακυριακού, «Ο Γενικός Ελεγκτής ζητεί να πληροφορηθεί για τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν με

Το περιεχόμενο της νέας επιστολής δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με τον κ. Παπακυριακού, οι κανονισμοί που υιοθέτησε το 2011 η Ένωση Δήμων, είχαν ως αποτέλεσμα να αυξήσει και σε κάποιες περιπτώσεις να τριπλασιάσει το ύψος των συντάξεων που λαμβάνουν οι δήμαρχοι και μάλιστα αναδρομικά.

«Η ελάχιστη σύνταξη δημάρχου αυξήθηκε από τις £350 (€598) στα €1.200 για υπηρεσία μέχρι μια θητεία και στα €1.500 για υπηρεσία πέραν της μιας θητείας», τονίζει.

Επίσης, αυξήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι συντελεστές υπολογισμού της σύνταξης χηρείας των Δημάρχων. Σημειώνεται, ότι η Ένωση Δήμων έχει αντιδράσει έντονα το 2015 στην αξίωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για διορθωτικά μέτρα, χαρακτηρίζοντάς την προσβλητική και μειωτική για τους Δημάρχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα