Στο παγκόσμιο ROBOTEX η Κύπρος το Νοέμβριο

Στον παγκόσμιο διαγωνισμό ROBOTEX θα συμμετάσχει η Κύπρος το Νοέμβριο, στην Εσθονία. Στις 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία η τελετή βράβευσης των νικητών του παγκύπριου διαγωνισμού ρομποτικής CYPRUS ROBOTEX CHALLENGE.

`Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η τελετή βράβευσης δεν είναι ο επίλογος του πρώτου CYPRUS ROBOTEX

CHALLENGE. Συγκεκριμένα, 24 ομάδες, 63 νικητές, 15 προπονητές και 12 οργανισμοί που βραβεύτηκαν στην τελετή, για επιτυχία σε 9 προκλήσεις, έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό ROBOTEX. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην Εσθονία στις 24-26 Νοεμβρίου και η αποστολή που θα ταξιδέψει από Κύπρο αποτελείται πάνω από 70 άτομα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρώτος παγκύπριος διαγωνισμός ρομποτικής πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου στο αθλητικό κέντρο Κώστας Παπαέλληνας στη Λευκωσία. Διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society –CCS), με τη Cyta ως στρατηγικό Συνεργάτη, την Engino ως χρυσό χορηγό και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Ψηφιακού Πρωταθλητή Κύπρου.

Οπως αναφέρεται, ο διαγωνισμός έληξε με τεράστια επιτυχία, αφού ο αριθμός των συμμετεχόντων καθώς και γενικά όλων των εμπλεκομένων, εθελοντών και επισκεπτών που παρευρέθηκαν στο γήπεδο του Κεραυνού, ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών.

Στην τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, δόθηκαν βραβεία σε όλες τις νικήτριες ομάδες που διακρίθηκαν στην τελική φάση της κάθε πρόσκλησης. Εκτός από τα πιστοποιητικά, τα μετάλλια και τα δώρα που παρέλαβαν οι νικητές, οι μαθητές λυκείου παρέλαβαν και υποτροφίες που προσφέρθηκαν από όλα τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα